MENÜ

Deniz Atak Avrupa üçüncüsü

Portekiz'de devam eden 41. Avrupa Ümit ve Gençler Karate Şampiyonası, 21 Yaş Altı Kupası'nın ikinci gününde katada tatamiye çıkan Deniz Atak, Avrupa gençler üçüncüsü oldu. 21 yaş altı katada Ali Sofuoğlu ise finale yükseldi.

Deniz Atak Avrupa üçüncüsü

41. Avrupa Ümit ve Gençler Karate Şampiyonası, 21 Yaş Altı Kupası ikinci gün müsabakaları ile devam ediyor. İlk günü 2 gümüş, 3 bronz madalya ile kapatan Türkiye, ikinci günün ilk madalyasını genç bayanlar katada Deniz Atak ile kazandı.

Sabah seansında tatamiye çıkan Deniz Atak, ilk turda Makedon Maja Vojdanovska’yı 5-0 ile geçti. İkinci turda Sırp Bojana Mladezic’i 3-2 mağlup ederek çeyrek finale yükselen Milli sporcu, Sloven Nastja Galic karşısında da 5-0 kazandı. Final için Belaruslu Maryia Fursava ile karşılaşan Deniz, 3-2’lik sonuçla kaybedince bronz madalya için repesaj finaline çıktı.

Ümitlerde Dünya üçüncülüğü, Avrupa şampiyonluğu bulunan Deniz Atak, bronz madalya mücadelesinde Alman Sophia Graf’ı 4-1 yenerek Avrupa üçüncüsü oldu; gençler kategorisindeki en önemli başarısını elde etti.

Genç erkekler katada Dünya üçüncüsü unvanı ile tatamiye çıkan Alperen Fatih İniş, çeyrek finalde Fransız Kewin Ngoan’a 4-1 mağlup olarak şampiyonaya veda etti.

ALİ SOFUOĞLU KONYA’NIN RÖVANŞINA ÇIKACAK

Şampiyonanın sabah seansında 21 yaş altı erkek kata elemeleri de yapıldı. Avrupa gençler ikincisi Ali Sofuoğlu, ilk turu bay geçtikten sonra karşılaştığı son Dünya ikincisi Fransız Enzo Montarello ve yarı finalde Portekizli Luis Silva’yı 4-1’lik skorlarla geçerek finale yükseldi.

Milli sporcumuz, altın madalya mücadelesine TSİ 20.00’de çıkacak. Finalde, geçtiğimiz yıl Konya’da düzenlenen Avrupa Ümit ve Gençler Karate Şampiyonası, 21 Yaş Altı Kupası genç erkekler kata finalinde kaybettiği Rus Maksim Ksenofontov'la karşılaşacak. Milli sporcumuz, Konya’daki finali; ayağının kaymasıyla dengesini kaybetmesi sonucu 3-2 kaybetmişti.

AÇILIŞ SEREMONİSİ YAPILDI

Şampiyonanın açılış seremonisi akşam seansında yapılacak gençler kumite müsabakaları öncesi yapıldı. Dünya Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos’un açılış konuşmasının ardından katılımcı 44 ülkenin sporcuları seremoni için tatamiye çıktı.

Engelli karatecilerin gösteri maçı ile devam eden şampiyona, mini bir konser ile sona erdi.

Şampiyonanın akşam seansında genç kızlar kumite 48 kiloda Tuğçe Demiş, 59 kiloda Umay Tokcan, 53 kiloda Hilal Er ve +59 kiloda Çiğdem Teke ile; erkekler kumite 53 kiloda Eray Şamdan, 61 kiloda Albulkadir Kara, 68 kiloda Doğan Ateş, 76 kiloda Ahmet Uygur, +76 kiloda da Alparslan Yamanoğlu tatamiye çıkacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ