MENÜ

Demir yumruk Ferhat

Büyük Erkekler Dünya Boks Şampiyonası'nda 49 kilodaki temsilcimiz Ferhat Pehlivan, Venezuelalı rakibi Eduard Bermudez'i sayıyla devirerek, adını bir üst tura yazdırdı. Bugün ise ringe 52 kiloda Selçuk Eker çıkacak.

Demir yumruk Ferhat

Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de başlayan Büyük Erkekler Dünya Boks Şampiyonası’nın ilk gününde 49 kiloda ringe çıkan Ferhat Pehlivan, Venezuelalı rakibi Eduard Bermudez’i sayıyla yenerek bir üst tura çıktı. Baştan sona üstün bir şekilde götürdüğü mücadelede büyük bir başarıya imzasını atan Ferhat’ı ilk tebrik eden isimlerden biri de Boks Federasyonu Başkanımız Eyüp Gözgeç oldu. Bu sonuçla Türkiye, şampiyonaya iyi bir başlangıçla start verdi. 130 ülkeden 570 sporcunun katılımıyla bu açıdan dünya rekorunun egale edildiği turnuvada dün çekilen kuraların ardından, diğer temsilcilerimizin yapacağı maçların tarihleri de belli oldu.

Haberin Devamı

Bahram ve Gökkaya bay geçecek

91 kiloda mücadele edecek Bahram Muzaffer ile Denizcan Gökkaya’nın ilk turu bay geçeceği şampiyonada, diğer sıkletlerde mücadele edecek sporcularımızın maç programı ise şöyle; Bugün: 52 kilo: Selçuk Eker-Oteng Oteng (Botswana), Yarın: 56: Furkan U. Memiş-Sean Mcgoldrick (Galler), 81: Caner Sayak-Kriangkai Sukkhum (Tayland), Perşembe: 69: Önder Şipal-Kamil Szeremeta (Polonya), Cuma: 64: Onur Şipal-Luis Amador (Nikaragua), Cumartesi: 60: Fatih Keleş-Qiang Liu (Çin), 75: Adem Kılıçcı-Stefan Hartel (Almanya).

YORUM YAZ