MENÜ

Dehşet

İki takım taraftarının stat dışındaki kavgasına müdahale etmek isteyen polisin sıktığı aşırı dozda biber gazı bir anda tüm stadı etkisi altına alınca, tribünler sahaya indi. Ortaya nefes almakta zorlanan insanlar, gözyaşlarına boğulan çocuklar ve spor sahalarına yakışmayan görüntüler çıktı.

Dehşet

Kamil Ocak Stadı çevresinde öğleden sonra toplanan iki takımın taraftar grubu arasında saat 15.00 sıralarında önce sözlü tartışma çıktı. Gruplar daha sonra birbirine taş attılar. Olay yerine gelen güvenlik güçlerinin uyarısına rağmen dağılmayan taraftarlar ile polis arasında da arbede yaşandı. Uyarılara rağmen birbirine taş atan taraftarların oluşturduğu gerginlik polisin müdahalesiyle sona erdi. Olay sırasında bazı taraftarlar da hafif yaralandı. Polis ekipleri, olayların bitmesinden sonra Galatasaray taraftarlarını kontrollü şekilde stadyuma götürdüler.

Gazdan etkilenmemek için

Ancak dışarıdaki taraftara yapılan müdahale biber gazıyla olunca, ortaya hiç istenmeyen, spor sahalarına yakışmayan skandal görüntüler çıktı. Stat dışında sıkılan biber gazının stat içindeki tribünlere kadar gelmesi nedeniyle Sarı-Kırmızılı taraftarlar sahaya indi. Gazdan etkilenmemek için saha zeminine inen taraftarlara güvenlik güçleri müdahale etti. Bu sırada güvenlik güçleri ve Sarı-Kırmızılı taraftarlar arasında arbede yaşandı.

Albayrak müdahale etti

Haberin Devamı

Galatasaraylı taraftarların sahaya indiğini gören Gaziantepsporlu taraftarlar da sahaya inmeye çalıştı. Güvenlik güçleri Antepli taraftarlara da müdahale ederek, iki taraftar grubunun bir araya gelmesini engelledi. Sarı-Kırmızılı yönetici Abdurrahim Albayrak da sahaya inerek, güvenlik güçleriyle taraftarların çatışmasını engellemeye çalıştı. İkinci başkan Ali Dürüst de Albayrak’a eşlik etti.

Yerlerinden kalkamadılar

Olaylarda bir taraftar bayılırken, özellikle minik futbolseverler biber gazı nedeniyle çok zor anlar yaşadılar. Gözyaşı döken ve toparlanmakta zorlanan çocuklara sağlık ekipleri müdahale etti. Birçok taraftar uzun süre saha zemininde yattıkları yerden kalkamadılar. Yetkililerin müdahalesiyle olaylar son buldu, ama geriye bu can sıkıcı kareler kaldı.

YORUM YAZ