MENÜ

Daha bitmedi: 66-56

Potanın Perileri, Dünya Şampiyonası'nda finalin kapısından döndü... Rakibimiz İspanya'ydı, üstüne üstlük eski Galatasaraylı Alba Torrens kâbusumuz oldu. Son çeyrekte, Boğalar'a cevap veremeyen Türkiye maçı 66-56 kaybetti ama yine de Dünya 3.'sü olma şansını sürdürdü

Daha bitmedi: 66-56

A Milli Basketbol Takımımız, Dünya Şampiyonası’ndaki ilk mağlubiyetini aldı. Potanın Perileri, son Avrupa şampiyonu İspanya’ya 66-56 yenilerek final şansını yitirdi. Ancak Türkiye adına hiçbir şey bitmiş değil. Çünkü madalya alma, kürsüye çıkma şansımız hâlâ sürüyor... Belki finale gidemedik ama Dünya 3.’lüğü neden olmasın!.. Bunun için de şimdiden bronz madalyaya odaklanmamız gerekiyor.

Torrens’in istediği oldu

Gelelim dünkü İspanya maçına... Millilerimiz, 3 çeyrek boyunca, güçlü rakibine karşı müthiş bir direnç ortaya koydu. Ancak son çeyreği; Galatasaray’dan da tanıdığımız Torrens’in (28 sayının 12’sini son 10 dakikada attı) olağanüstü performansıyla iyi oynayan taraf, yani Boğalar kazandı. Maçın başında Işıl’ın yönetiminde Şaziye, Nevriye, Sanders ve Tuğçe’yle sayılar buldu. İspanya Torrens, Lyttle, Palau ve Xargay’la cevap verdi ve ilk çeyreği 20-19 üstün geçti. İkinci çeyrekte, turnuva boyunca yaşadığımız hücum sıkıntısı yine ortaya çıktı. Neyseki İspanya savunmamıza takıldı, bir de çok fazla basit hata... Herkesin durduğu anda ise Sanders durmadı... Hem ribaunt hem de skor yönünden takımı besledi. Türkiye’nin sadece 7 sayı attığı bu bölümde Sanders 6 sayı attı, 3 de ribaunt aldı ve devre sadece 1 sayı farkla aleyhimize bitti: 27-28.

Nevriye’nin dönüşü yetmedi

Üçüncü periyotta kaptan Nevriye, dümene geçti. Işıl’ın da güzel yönetimiyle başarılı oyuncumuz, faul atışları ve üçlüğüyle 26’da Türkiye’yi 39-32 öne geçirdi. Ancak İspanya’nın skoreri hatta lider Torrens, Lyttle’la birlikte farkı eritti, takımının 4. çeyreğe 41-39 üstün girmesini sağladı. Son 10 dakikada herkes Torrens’i izledi. Adate tek başına oynayan başarılı oyuncu, ribaunt aldı, top çaldı, sayı attı. 34’te fark 10’a çıktı: 54-44. Hücum temposunu tamamen kaybeden, savunmadan da düşen millilerimiz, Torrens’in sayılarına karşılık veremeyince, mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Potamızı sayı bombardımanına tutan eski Galatasaray’lı, bu bölüme tam 12 sayı sığdırdı.

'Kazanma arzumuz yetmedi'

Başarılı çalıştırıcı Ceyhun Yıldızoğlu kaybedilen İspanya maçı sonrası şunları söyledi: “İspanya, her zaman her organizasyonda kendi evlerinde gibi mücadele ediyor. Maçın başında savunma kaynaklı skor yapabildiklerini konuşmuştuk. Yine en büyük farkı burada yarattılar. Bu tip karşılaşmaları kazanmak için 7 sayılık farkı yakaladığınızda bu farkın erimesine izin vermemelisiniz. Yalnız biz 9-0’lık seriyle bu farkın kısa süre içerisinde erimesine izin verdik. Bu karşılaşmada enerji olarak diğer maçlara oranla çok daha iyi durumdaydık. Ama oyuncularımızın mücadelesi ve kazanma arzusu maçı kazanmaya yeterli olmadı. Şimdi son karşılaşmamız var. Her zamanki gibi en iyi mücadelemizi yapacağız.”

Hatice Yücel

Haberin Devamı
YORUM YAZ