MENÜ

Çizme'de sessiz gece

Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Genoa deplasmanına çıkan Galatasaray, 90 dakikası golsüz sona eren karşılaşmayı, penaltılarla 7-6 kaybetti

Çizme'de sessiz gece

Milli takımdaki oyuncularının eksikliği nedeniyle sahaya yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkan Galatasaray karşılaşmaya iyi başlayan taraf oldu. Özellikle orta alanda rakibine üstünlüğünü hemen kabul ettiren Cim Bom’da Melo bu bölgeyi yönlendiren isimdi. Brezilyalı oyuncu savunmaya yardım ettiği gibi ataklarda da yer aldı.

3-4-3 sistemini de denedi

Maçın 2. dakikasında serbest vuruşu kullanan Sabri içeri ortaladı Cris’in kafa vuruşu az farkla auta gitti. Karşılaşmayı oldukça rahat bir tempoda götüren Aslan’da 17. dakikada Sercan kafayla Melo’ya indirdi. Yıldız oyuncunun vuruşu az farkla auta gitti. Bundan bir dakika sonra ise Sercan ceza sahası içerisinde yaşanan karombolde topu önünde buldu. Vuruşu kalecinin müdahalesiyle kornere gitti. 4-4-2 takitğinden 3-4-3’e geçen Terim’in öğrencileri Genoa kalesine daha fazla gitmeye başladı. 23. dakikada Engin’in yerine oyuna giren Furkan 36. dakikada arapasıyla Amrabat’ı kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Faslı oyuncunun vuruşunu Frey kurtardı. Tüm ataklarına rağmen Galatasaray ilk 45’te golü bulamadı. İki takım devreye 0-0’lı eşitlikle gitti.

İkinci yarıda çok sayıda değişiklik yapıldı ama sonuç vermedi. Golsüz sona eren 90 dakikayı penaltı atışlarında 7-6’lık skorla Genoa kazandı.

Cris ağır ama güven verdi

Galatasaray’da en çok yeni transfer Cris’in performansı merakla bekleniyordu. Brezilyalı futbolcu savunmanın göbeğinde Gökhan Zan’la birlikte görev yaptı. Deneyimli oyuncu ilk sınavında güven verdi. Buna karşın zaman zaman ağır kalması, Cris’in handikapı olarak dikkat çekti. Galatasaray’ın ilk 11’inde ise kale Ufuk’a emanetti. Sağ bekte Sabri, solda Çağlar, göbekte Gökhan ile Cris oynadı. Orta dörtlüde Amrabat, Melo, Yekta ve Engin, ileri ikilide ise Sercan ile İsmail Berk Ünsal vardı.

Hocanın yüzü gülüyor


Fatih Terim’i İtalya’da büyük ilgi vardı. Tecrübeli hoca bir ara kulübede kahve keyfi yaptı.

Furkan girdi, çıktı

Son dakika transferi Furkan, 23’te Engin Baytar’ın yerine oyuna girdi, yorulunca 69’da yerini Mertan’a bıraktı. İlk maçında heyecanlı ama etkisizdi.

Tribünler boş kaldı


Genoa taraftarı, kulübün 119. kuruluş yıldönümü için oynanan maça ilgi göstermedi.

İmparator, maç öncesinde Genoalı oyuncularla sıcak bir sohbet gerçekleştirdi.

Aylar süren tatil sonrası maç kondisyonu kazanmaya çalışan Melo, ilk 11’de sahne aldı.

Pazubant Sabri’nin

Genoa deplasmanında beyaz formayla mücadele eden Galatasaray’da kaptanlık pazubandını, takımın deneyimli ismi Sabri Sarıoğlu taktı.

Bu nasıl kutlama!

Genoa ile Galatasaray arasındaki maçın asıl amacı, İtalyan kulübünün 119. kuruluş yıl dönümünü kutlamaktı. Ancak Genoa taraftarları stadın ancak 3’te 1’ini doldurabildi.

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ