MENÜ

Chelsea'de transfer harekatı

Jose Mourinho, kulübün sahibi Roman Abramovich'ten 4 santrforunu satma izni çıkınca Fernando Torres,Samuel Eto'o,Demba Ba ve bu sezon Everton'da oynayan Romelu Lukaku'yu gönderip yeni bir forvet hattı kurmak için kolları sıvadı.

Chelsea'de transfer harekatı

Şampiyonlar Ligi'nde PSG yenilgisinden sonra radikal kararlar alan Chelsea kulübü, İngiliz futbol tarihinin en pahalı transferi olan Fernando Torres'i bile gönderme kararı aldı. Takıma en az iki santrfor transfer etmek isteyen Mourinho, bu futbolcuları transfer etmek için gidecekler listesine David Luiz'i de ekledi. 35 Milyon civarında bonservis bedelini getirmeye hazır Bayern Münih ve PSG futbolcuyla ilgileniyor.

Ashley Cole sezon sonu 'Anlaştım' dediği Real'e gidiyor.. Kontratları biten Frank Lampard ve John Terry'nin gelecekleri şu anda kesin değil.

Yeni kadro için Ocak ayında United'a satılan Mata'dan gelen 37 Milyon Pound yapılacak santrfor transferleri için yeterli gözükmüyor. Gelen bu transfer bedeline karşı Chelsea'nın transfere harcadığı miktar 62 Milyon Pound.

Uefa finans Fair-play kuralına uymak zorunda olan Chelsea klübünün en az bir futbolcu daha göndermesi gerekiyor.

Oscar-Hazard -Petr Cech

Geçen hafta Mourinho, Oscar ve Hazard için şaka ile karışık '300 Milyon Pound getiren oyuncularımı alabilir' demişti. PSG'nin Hazard için ödeyeceği en yüksek bonservis bedeli 40 Milyon Pound olarak belirtiliyor. Aynı zamanda PSG Oscar için de devreye girmeye hazır. Son maçta kalesinde güven vermeyen Petr Cech'in yerine Atletico'da kiralik oynayan Thibaut Courtois gelecek sezon Chelsea'de 1 numaralı kaleci ve ilk tercih olabilir.

Bütün bu radikal kararlara rağmen Mourinho'nun çok beğendiği iki genç yetenek sol bek Luke Shaw ve Everton orta saha oyuncusu Ross Barkley'i elindeki futbolcuları satmadan transfer etmesi oldukça zor görünüyor.

Listedeki Oyuncular

1- Diego Costa - 32 Milyon Pound

2- Edinson Cavani - 45 Milyon Pound Uruguay milli takımında Suarez'in hücumdaki partneri. Futbolcu+ Bonsevis bedeli ödenebilir. Chelsea için en iyi seçenek olarak gözüküyor.

3- Lavezzi - 35 Milyon Pound. Bu transferin olması çok zor görünüyor.

4- Radamel Falcao - 50 milyon. Dizinden ameliyat geçirdi. Kendisi Real'i istediğini açıkladı.

5- Mario Mandzukiç-20 Milyon Bayernde Lewandowskinin arkasında ikinci santrfor olmak istemiyor.Fiyat olarak Chelsea için uygun.

6- Didier Drogba-Mourinho'Bir gün Didier herhangi bir görevle Chelsea'ye dönecek' açıklaması yapmıştı.Bonservis bedeli yok.Bu transfer biraz kritik.Son söz Abramovich'te gibi gözüküyor

Edip ADANIR / İngiltere

Haberin Devamı
YORUM YAZ