MENÜ

Button'ın babası hayatını kaybetti

Jenson Button'ın babası John Button, 70 yaşında hayatını kaybetti.

Button'ın babası hayatını kaybetti

İngiliz pilotun menajerlik ekibinden yapılan açıklamada, John Button'ın Pazar günü Fransa'nın güneyindeki evinde öldüğü belirtildi.

Açıklamada, gelen ilk bilgilere göre Button'ın kalp krizinden hayatını kaybettiği, olayın, Pazar günü eve gelen yakın bir arkadaşı tarafından farkedildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, "John'un büyük üzüntü yaşayan çocukları Jenson, Natasha, Samantha, Tanya ve ailenin diğer üyeleri, bu zor zamanda mahremiyete saygı duyulmasını istemektedirler" denildi.

Oğlunun Formula 1 kariyeri boyunca neredeyse yanından ayrılmayan John Button, son 15 yıldır F1 padoklarının en popüler isimlerinden biriydi.

Kendisi de eski bir ralli kros pilotu olan Button, oğlunun Formula 1 kariyerinde sadece bir yarışını kaçırmıştı.

McLaren takım patronu Martin Whitmarsh yaptığı açıklamada, "Uzun Formula 1 kariyerim boyunca birçok pilot babasıyla karşılaştım, John muhtemelen, oğluna tüm diğerlerinden daha çok bağlı olan babaydı, bunu rahatlıkla söyleyebilirim" dedi.

Whitmarsh, "Jenson daha çocukken bile, go-kartta yarışırken, babası yanındaydım, ona yardım ediyor, onu destekliyor ve gelecek yarış için para buluyordu" diye konuştu.

Haberin Devamı

turkiyef1

YORUM YAZ