MENÜ

Bursaspor-Beşiktaş

Süper Lig'in 3. hafta maçında Bursaspor'a konuk olan Beşiktaş, maçı geriden gelip 2-1 kazanmayı başardı.

Bursaspor-Beşiktaş

Beşiktaş, ezeli rakibi Bursa’ya tam 87 dakika diş geçiremedi. Siyah-Beyazlılar sahada bir kişi fazla, skorbordda bir gol gerideydi. Kırılma anı 79. dakikaydı. Quaresma, belki de Türkiye kariyerinin en önemli asistini yaptı, kırmızı kartla oyun dışı kaldı!

Haberin Devamı

Q7’nin yokluğunda Kara Kartal yeniden kanatlandı. 3 dakika içinde Bursa kalesine 2 sorti yapan Beşiktaş, Sivok
ve Holosko’yla Timsah’ı avladı. Gecenin gizli kahramanı iki golde de adrese teslim paslar atan İsmail Köybaşı’ydı...

Kartal söküp aldı

Guti, Toraman ve Almedia yoktu. Kaptan olarak sahada yer alan Q7, formasına ihanet etti. Varlık gösteremediği maçta, takımı da yalnız bıraktı. Simao, Fernandes kayıpları oynadı. 75 dakika eksik oynayan Bursa, Beşiktaş’ın direncini kırarken, bir çok da golü kaçırdı. Q7 oyundan atıldıktan sonra Kartal canlandı. Maçın en kötü halkaları Fernandes ve Simao’nun çıkışı da yerindeydi. Carvalhal hamleleri yerinde yaptı. Kayıplara karışan İsmail 87 ve 89’da iki asist yaptı. Sivok ve Holosko golleriyle; üç puanı Timsah’ın ağzından değil, midesinden çekip aldı!

Haberin Devamı

Atamazsan, yersin

Geçen yıl Bursa’da lig tarihinde eşi görüşmemiş bir olay yaşanmıştı. Ev sahibi takımın taraftarlarının çıkardığı olaylar yüzünden, maç oynanmamıştı. Bu yüzden skor kadar, seyirci de merak konusuydu. Maç öncesi Beşiktaş’a inanılmaz küfürler ettiler. Eski oyuncuları Egemen’in bir şeyini bırakmadılar! Bu olaylar başka yerde olmuyor mu denilecek olursa; oluyor. Ancak bu kadarına şahit olmadık. Bu iğrençliklere yazacak kelime bulamayıp maça geçelim...

Daha maçın ilk dakikası. İsmail’in pasında Q7 soldan indi. Bomboş durumdaki Edu yerine, topu kaleciye nişanladı. Kartal maça galip başlayacakken, moral bozdu. Bursa ise kontrataklarla yüklendi. Nitekim 7’de ceza alanı içindeki karambolde Bangura Rüştü’yü avladı: 1-0. Gerilim dolu maçta Bangura önce yok yere Fernandes ile tartıştı. Ardından Egemen’e küfür edince oyun dışında kaldı. Carvalhal, kontrolünü kaybeden ve kartı olan Egemen’in yerine Mustafa’yı sahaya sürdü. İkinci yarı sanki ilk devrenin kopyası gibi başladı. Simao’nun pasında Edu bomboş durumda olan Q7 ve Mustafa’ya pas yerine; topu kaleciye teslim etti. Tam acaba üç puan gidiyor mu dendiği anda Sivok sahne aldı. 87’de kazanılan serbest atışı İsmail kullandı, iyi yükselen Sivok ağları buldu: 1-1. Ve son dakikada İsmail’in ortasını takip eden olosko skoru belirledi:1-2.

Haberin Devamı

Orhan Yıldırım

YORUM YAZ