MENÜ

Bülent Korkmaz derbide sahada!

Efsane kaptan, Galatasaray’da ikinci kez teknik direktörlük koltuğuna oturuyor. Başkan Dursun Özbek’in bizzat görüştüğü Bülent Korkmaz, 3.5 yıllık sözleşmeye imza atacak. Arena’daki Fenerbahçe derbisinde de kulübede olacak.

Bülent Korkmaz derbide sahada!

Oldukça kötü bir sezon geçiren, önce şampiyonluk yarışına ardından Avrupa’ya veda eden Galatasaray’da Mustafa Denizli’nin istifasından sonra U21 takımını çalıştıran Orhan Atik göreve getirilmişti. Yöneticiler ilk etapta sezonu Orhan hocayla tamamlayacaklarını açıklamasına rağmen, son 3 maçta alınan 3 beraberlik Başkan Dursun Özbek’i harekete geçirdi. Camiayı ve taratfarı yakından tanıyan bir ismi göreve getirmeyi hedefleyen, mali açıdan da kulübe yük olabilecek bir hoca istemeyen Özbek, Bülent Korkmaz’da karar kıldı. 47 yaşındaki çalıştırıcı ile bizzat görüşme yapan Özbek, Korkmaz ile el sıkıştı. Bu sezon son olarak Mersin İdman Yurdu’nda görev yapan Bülent hocanın, hiç bir şart öne sürmeden görevi kabul ettiği öğrenildi.

‘TAKIMI YALNIZ BIRAKMA’

Galatasaray, 2008-2009 sezonunda 16 resmi maçta takımın başında olan Bülent Korkmaz ile 2. dönemini yaşayacak. Genç teknik adamın 3.5 yıllık sözleşme imzalayacağı bildirilirken, en önemli nokta ise hemen takımın başına geçecek olması. Arena’da pazar günü oynanacak Fenerbahçe derbisinde Bülent Korkmaz kulübede yer alacak. Başkan Özbek’in önceki gün yaptığı görüşmede de bu konuya özellikle vurgu yaptığı ve Korkmaz’a “Bizim için çok önemli olan Fenerbahçe maçında takımı yalnız bırakmamanı istiyorum” dediği öğrenildi. Bülent hoca da kesinlikle sorumluluktan kaçmayacağını belirtip, derbide Arena’ya çıkacağını söyledi.

Haber: Serdar Dinçbaylı

ALTYAPI DA ONA BAĞLI

Bülent Korkmaz sadece Galatasaray A Takımı’nı çalıştırmayacak. Genç hoca Florya’nın tek patronu olarak göreve geliyor. Başkan Dursun Özbek’in 3.5 yıllık sözleşme önerisinde bulunmasının nedeni de altyapıyla ilgili. Kulübün içinde bulunduğu mali krizi göz önünde bulunduran Özbek, 1-2 senelik süreçte Sarı-Kırmızılı takıma genç yeteneklerin katılmasını hedefliyor. Başkan, Galatasaray altyapısında yetişip yıllarca kaptanlık bandını takan Bülent Korkmaz’ın, kendisi gibi takıma yıllarca hizmet edecek oyuncular kazandırmasını bekliyor.

YA EMRE AŞIK YA DA MUSTAFA SARP

Mustafa Denizli’nin aksine Bülent Korkmaz yardımcı ekibini hemen oluşturmak istiyor. Korkmaz’ın aklında öncelikle iki isim var. Kendisi gibi Galatasaray’da forma giymiş bir antrenörle yola çıkmayı planlayan Bülent hoca, Emre Aşık veya Mustafa Sarp’tan birini ekibine alacak. Denizli döneminde de kulübede olacağı konuşulan Emre Aşık, şu anda U21 Ümit Milli Takımı’nın başında. Mustafa Sarp ise Mersin İdman Yurdu’nda Korkmaz’ın birinci yardımcısı olarak görev yapmıştı. Kaleci antrenörlüğüne Taffarel devam edecek. Sezon sonuna kadar Galatasaray ile sözleşmesi bulunan Taffarel’in Mayıs’tan sonra sadece Brezilya Milli Takımı’ndaki görevine devam etmesi bekleniyor.

FLORYA'DA FUTBOLCULARLA GÖRÜŞTÜ

Gençlerbirliği ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Galatasaray maçın ardından hemen İstanbul’a dönmüştü. Metin Oktay Tesisleri’nde dün sabah takım toplanırken, Bülent Korkmaz’ın da Florya’da olduğu öğrenildi. Ayağının tozuyla hemen futbolcularla tanışan Korkmaz’ın özellikle kaptan Selçuk İnan ile bir süre özel olarak görüştüğü ifade edildi.

Bülent Korkmaz derbide sahada



TARİHE GEÇMİŞTİ

17 Mayıs 2000... Galatasaray’ın Arsenal’i devirip UEFA Kupası’nı kazandığı destansı maçta Sarı- Kırmızılı futbolcuların hemen hepsi müthiş bir mücadele ortaya koymuştu, ancak birisi farklıydı: Bülent Korkmaz. Omuzundan sakatlanmasına rağmen final maçını kolu sargılı bir şekilde tamamlayan efsane kaptan, o kupanın simgelerinden biri olmuştu. Taraftarların tarihi Arsenal zaferinden sonra ‘Cesur Yürek’ lakabını taktığı Bülent Korkmaz, o maçtaki görüntüsüyle Galatasaraylılar’ın aklına kazındı.

MERSİN'DEN OLAYLI AYRILDI

Bu sezon Mesut Bakkal’dan sonra Mersin İdman Yurdu’nun başına geçen Bülent Korkmaz, devre arasında olaylı şekilde görevinden ayrılmıştı. Yönetim belirsizliğinin yaşandığı Güney ekibinin Antalya kampına giden Bülent hoca, otele rezervasyonun yapılmadığını öğrenince şaşkına dönmüştü. Saatlerce lobide sözleşme fesih belgesini bekleyen Korkmaz, Mersin’in başında çıktığı 12 maçta ise 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı.

MUSTAFA DENİZLİ VİTRİNE ÇIKARDI

11 yaşında Galatasaray altyapısında futbola başlayan Bülent Korkmaz, 1984-85 sezonunda dönemin teknik direktörü Mustafa Denizli tarafından Tugay Kerimoğlu ile birlikte A takıma ilk kez çağırılmıştı. Korkmaz henüz 18 yaşında olmasına rağmen özellikle Avrupa maçlarında fazlasıyla şans bulmuştu. Denizli’nin vitrine çıkarttığı Bülent Korkmaz, ne tesadüftür ki bu kez kurt hocanın ardından Galatasaray’ın başına teknik direktör olarak geçiyor.

Bülent Korkmaz derbide sahada



KEWELL'I STOPER OYNATMIŞTI

İlk teknik direktörlük deneyimini 2006-2007 sezonunda Kayseri Erciyesspor’da yaşayan Bülent Korkmaz, Galatasaray’ın başına ise 2008- 2009’da Michael Skibbe gönderildikten sonra geçmişti. 22. haftada göreve başlayan Korkmaz, 37 puanla 5. sırada bulunan takımı devralmıştı. UEFA Avrupa Ligi’nde ise Cim Bom, 3. tur ilk maçında Bordeaux ile 0-0 berabere kalmıştı. İlk karşılaşmasına Fransız rakibine karşı çıkan Korkmaz, 4-3’lük galibiyetle Avrupa’da 4. tura yükseldi. Burada Hamburg ile eşleşen Galatasaray, deplasmandaki mücadelede 90 dakikayı 1-1 tamamlamıştı. Bir hafta sonra Ali Sami Yen Stadı’nda Alman rakibini konuk eden Cim Bom’da stoper sıkıntısı hortlamıştı.

LİNCOLN İLE TARTIŞTI

Meira devrede yollanmış, Emre Aşık kırmızı kart cezalısı, Servet Çetin ise sakattı. Elinde sadece Hakan Balta olan Bülent Korkmaz, “Stoperde oynayabilirim” diyen takımın yıldızı Harry Kewell’ı o maçta Balta’nın yanında görevlendirdi. Korkmaz’ın bu hamlesi çok konuşulurken, Aslan 2-0 öne geçtiği maçı 3-2 kaybetmişti. Hamburg maçında Lincoln ile Bülent hoca arasında da ciddi bir kriz yaşanmış, Brezilyalı futbolcu oyundan alındığı için küfürlü tepki göstermişti. Avrupa’dan elenen Galatasaray,Bülent Korkmaz ile ligde ise 13 maçta 24 puan elde edip, sezonu 5. sırada tamamladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ