MENÜ

Bu derbi Galatasaray'a yarar

Cim Bom'un gözü Kasımpaşa maçında, akıllarıysa Kadıköy'deki Fener-Beşiktaş kapışmasında. Derbiyi Fenerbahçe kazanırsa, Kasımpaşa galibiyeti Galatasaray'ın haftayı lider kapatmasını sağlayacak. KARTAL kazanırsa, Aslan, Fener'le farkı açacak ve Arena'daki Beşiktaş derbisi için avantaj yakalayacak. BERABERLİK halinde de gülen Galatasaray olacak, Kartal'ı yakalayan Cim Bom, Fener'le yine farkı açacak.

Bu derbi Galatasaray'a yarar

Sahasında konuk ettiği Başakşehir karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen, sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrılan Galatasaray büyük hayal kırıklığı yaşamıştı. Ancak Sarı-Kırmızılılar, Fenerbahçe’nin Gençlerbirliği deplasmanında yenilmesiyle moral buldu. Artık cumartesi günü oynanacak Kasımpaşa maçına hazırlanan Cim Bom, ne pahasına olursa olsun 3 puanı cebine koyup, pazar günkü Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini gönül rahatlığıyla izlemek istiyor. Çünkü Kadıköy’deki kapışmanın sonucu ne olursa olsun, gülen taraf Galatasaray olacak.

Kartal, Arena’ya gelecek

24. hafta itibariyle Beşiktaş’ın 2 puan gerisinde, Fenerbahçe’nin de 2 puan önünde yer alan Aslan, Kasımpaşa’yı yenmesi halinde maç fazlasıyla liderlik koltuğuna otururken, Kartal’a 1, Kanarya’ya 4 puan fark atacak. Bu sonuçtan sonra Kadıköy’de çıkacak bir beraberlik, zirvede puanların eşitlenmesi, Fener’le de 3 puan fark olması anlamına geliyor. 33. haftada Beşiktaş’ın TT Arena’ya çıkacağı düşünüldüğünde, Galatasaray yine bir adım önde görünüyor. Diğer yandan Fenerbahçe’nin Eskişehir deplasmanı ve içeride Bursa gibi zor maçları var ki, Cim Bom bu zorlu seriyi 6 puanın 4'ünü alarak geride bırakmıştı.


Burak Yılmaz dönecek, dertler bitecek
Psikolojik baskı kuracak

Sarı-Kırmızılı futbolcular ve teknik heyet de işte bu tablonun farkında. Bu yüzden hiç kimse son yaşanan puan kayıplarının üzerinde fazla durmuyor. Tek hedef, tıpkı Fenerbahçe derbisinden önce olduğu gibi uzun süreli bir galibiyet serisi yakalamak. Böylece hem zirvedeki yer sağlamlaşacak hem de ezeli rakipler üzerinde psikolojik baskı kurulacak.

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ