MENÜ

Bu bir Yıldırım operasyonudur

Fenerbahçe sezonu, La Liga Şampiyonu Atletico'nun yıldızı Diego ile açtı, detaylara FANATİK ulaştı... Aziz Yıldırım, operasyonu tek başına yönetti, Beşiktaş'tan gelen, “Bitiriyoruz” açıklamalarında bile renk vermedi. Transferde Avrupalı 2 menacerle çalışan Başkan'ın Ersun Yanal'a bile sürpriz yaptığı öğrenildi.

Bu bir Yıldırım operasyonudur

Süper Lig’deki 19. zaferini bitime 3 hafta kala ilan eden Fenerbahçe, transfer sezonunu da bomba bir isimle açıp 20. şampiyonluk ve 4. yıldız için iddiasını gösterdi. La Liga’da Barcelona ve Real Madrid gibi 2 devi geçip mutlu sona ulaşan Arda Turanlı Atletico Madrid’in Brezilyalı’sı Diego’yu bitiren Sarı-Lacivertliler, ezeli rakiplerinden Beşiktaş’a da bir transfer çalımı daha atmış oldu. Çünkü 29 yaşındaki yıldız daha önce de Kanarya’nın gündemine gelmişti ama son dönemde Kara Kartal onu listeye almış, Siyah- Beyazlı yöneticiler, “Anlaşmak üzereyiz” açıklamaları yapmıştı. Bu süreçte bile Fenerbahçe’nin devrede olduğu, Aziz Yıldırım’ın çok gizli bir operasyon yürüttüğü ortaya çıktı.

‘İptal ederim’

Şampiyonluk kutlamaları ve büyük önem verdiği tüzük tadil kongresi için çalışan, ayrıca ceza infazı onandığı için gergin bir bekleyiş içinde de olan Yıldırım’ın, Diego işini de hiç aksatmadığı öğrenildi.
Daha önceki deneyimlerinden ötürü Fenerbahçe Başkanı’nın sadece 2 yabancı menacere bu transfer için yetki verdiği, onlara da, “Bu transfer medyaya yansırsa kimseyle rekabet içinde görünmem, iptal ederim” mesajını yolladığı bildirildi. O isimler de Aziz Yıldırım’ın direktifine uydu, gelişmeleri sadece başkan ile paylaştı. Hatta Beşiktaş’tan, “Bitiriyoruz” demeçleri geldiğinde bile ne menacerler ne de Yıldırım hiç renk vermedi, yöneticileri ve hatta Ersun Yanal’la bile detay paylaşmadı. Herkes bir bomba patlayacağını biliyordu ama isimden habersizdi. Ve Yıldırım’a müjde geçtiğimiz günlerde geldi, Diego Fenerbahçe’nin teklifini kabul etti. Böylece Başkan, tıpkı Alex, Roberto Carlos, Krasiç ve Anelka gibi şöhretlerde olduğu gibi kafasına taktığı bir yıldızı yine bitirdi.

Yusuf Dursun

Diego’ya 3 sezonda 15 milyon Euro

Fenerbahçe, Diego transferinin ayrıntılarını henüz açıklamadı, ancak Brezilyalı futbolcu için 3 yılda kasadan yaklaşık 15 milyon Euro’nun (45 milyon TL) çıkması bekleniyor. Yıllık 3 milyon ortalama
bir rakam kazanacağı öğrenilen 29 yaşındaki yıldıza ve menacerine olan babasına bonservisi olmadığı için toplamda 4 milyon Euro da (12 milyon TL) imza parası verileceği ileri sürüldü. Diego 3+1 yıllık imza atacak, mukavelesine lig şampiyonluğu, Şampiyonlar Ligi’ndeki derecelere göre ödül ve diğer kupalarla ilgili primler de eklenecek. Bu aşarı primlerinin de ortalama 2 milyon Euro’yu bulması öngörülüyor.

Haberin Devamı

DIEGO RIBAS İSTATİSTİKLERİ

YORUM YAZ