MENÜ

6 World Tour takımı, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na katılacağını açıkladı

9-14 Ekim 2018 tarihlerinde düzenlenecek olan 54. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda yer alacak takımlar belli olmaya başladı. 6 World Tour ekibi, organizasyonda yer alacağını açıkladı.

6 World Tour takımı, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na katılacağını açıkladı

Geçtiğimiz yıl 53’üncüsü düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, tarihinde ilk defa WorldTour statüsünde koşulmuştu. UAE Team Emirates’ten Diego Ulissi’nin kazandığı TUR’un etap sayısı ise WorldTour kapsamında sekizden altıya indirildi. Yıllar içinde pek çok önemli takım ve yıldız sporcunun durak noktası haline gelen Türkiye Turu, UCI (Uluslararası Bisiklet Federasyonu) tarafından bir bisiklet yarışının çıkabileceği en üst seviyeye yükseltilmesine karşın, TUR beklentilerin aksine yalnızca dört WorldTour takımını (Astana, Team UAE Emirates, Trek – Segafredo ve Bora – hansgrohe) Türkiye topraklarına çekebilmişti. Bu nedenle TUR’un WorldTour statüsü yeni kurallar dahilinde gelecek adına tehlikeye girmişti. Zira UCI’nin yeni kurallarına göre TUR’un WorldTour statüsünü muhafaza edebilmesi için bu yıl 54’üncüsü düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na en az 10 WorldTour takımının katılım göstermesi gerekiyor.

Geçtiğimiz yıl dört WorldTour takımı, sekiz Profesyonel Kıta takımı ve bir ulusal takım olmak üzere 13 takımdan 104 sporcu Türkiye Bisiklet Turu’nda yer almıştı. Cyclist Türkiye'den Erman Öner'in haberine göre; yarışa dair detaylar henüz belli değilken, 54’üncü Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda yer alması kesinleşen altı WorldTour takımı mevcut. 9 Ekim’de başlayıp 14 Ekim’de sona erecek Türkiye Turu’na katılacağını duyuran altı WorldTour takımı şu ekiplerden oluşuyor:

Astana Pro Team

UAE Team Emirates

Trek – Segafredo

Katusha – Alpecin

BMC Racing

Team Sunweb

Androni – Sidermec - Bottecchia, Gazprom RusVelo ve Caja Rural Seguras RGA da Türkiye Turu’nda yer alması kesinleşen Profesyonel Kıta takımları olurken, bu ekiplerin yanı sıra Wilier Triestina – Selle Italia, CCC Sprandi Polkowice ve Bardiani - CSF gibi takımların da TUR’da boy göstermesi bekleniyor.

Yeniden milli takım

TUR’un WorldTour seviyesine yükselmesinin ardından, Torku Şekerspor’un kurallar gereği – keza kurallar bir WorldTour yarışına Kıta takımının yer almasına olanak vermiyor - TUR’da yer alıp alamayacağı uzun süre belirsizliğini korumuş ve TUR’a Türkiye’yi temsilen ulusal takım katılmıştı. 54’üncü Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda da Türkiye’nin milli takım ile temsil edilmesi bekleniyor. Milli takımı ise geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Sloven antrenör Branko Filip'in çalıştırması bekleniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ