MENÜ

58. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 4. gününde yine zafer Jasper Philipsen'in!

58. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na Alanya-Antalya ve Kemer-Kalkan etaplarını kazanarak başlayan Jasper Philipsen kariyerine bir etap zaferi daha ekledi. 25 yaşındaki Belçikalı pedal, yarışın 4. gününde de sprint finişini 03.50.17 birinci geçti, TUR2023’te 3. etabını kazandı.

58. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 4. gününde yine zafer Jasper Philipsen'in!

58. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na Alanya-Antalya ve Kemer-Kalkan etaplarını kazanarak başlayan 25 yaşındaki Belçikalı pedal Jasper Philipsen, sprint finişiyle biten 4.etap zaferini de kimselere kaptırmadı. Fethiye-Marmaris arasında geçen 165.3km’lik yarışta Alpecin Takımı’ndan Philipsen biraz zorlansa da 3 saat 50 dakika 17 saniyelik derecesiyle, TUR2023’teki 3. kez etap şampiyonu oldu. Tarteletto takımından Timothy Dupont 2., EOLO-Kometa takımından Giovanni Lonardi ise 3. sırada finişi geçti.

Haberin Devamı

Pogacar’ın etap rekorunu kırdı

2023 Fransa Turu’nda yeşil mayoyu kazanma başarısı gösteren ve Tour of Türkiye’ye 15 etap zaferi kazanarak gelen Philipsen böylece etap zaferini 18’e çıkararak, UCI organizasyonlarında Sloven bisikletçi Tadej Pogacar’a (17) ait olan bu sezonun etap rekorunu da kırmış oldu.

‘Kafamda 20 etap zaferi var’

Yarış sonrası konuşan Philipsen, “Kazanmayı seviyorum. Bir alışkanlık gibi gözükse de aslında her galibiyet kendi başına çok zor. Güzel bir sezon geçirdiğim için çok mutluyum. Şu an 18 etap zaferi oldu. Kafamda 20 etap zaferi var. Önümüzde başka etaplar var” dedi.

Genel klasmanda Lutsenko yerini korudu

Genel klasmanda ise zirvenin adı değişmedi. Tarihe geçen Babadağ tırmanış etabından müthiş performans ortaya koyan ve turkuaz mayoyu Philipsen’in elinden alan Astana’dan Alexey Lutsenko (14:22:53) yerini korudu. 16 saniye farkla Bora’dan Ben Zwiehoff 2. sırada, 33 saniye geride kalan Astana’dan Tejada da genel klasmanda 3. sırada yer aldı. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Tour of Türkiye heyecanı bugün 180.6 kilometrelik MarmarisYalıkavak etabıyla devam edecek.

Haberin Devamı

58. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunun 4. gününde yine zafer Jasper Philipsenin

YORUM YAZ