MENÜ

Bir diğer iddia: Guus Hiddink

Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pererira'nın ülkesine gitmesinin ardından boşalan koltuk için birçok kişinin ismi anılmaya başlandı. Sarı Lacivertli kulüple adı anılan son kişi Hollandalı teknik adam Guus Hiddink oldu.

Bir diğer iddia: Guus Hiddink

HaberTürk gazetesinin iddiasına göre; Vitor Pereira ile yolları ayırma kararı alan Sarı-Lacivertli yöneticiler takımın başına kaliteli, vizyon sahibi bir hoca getirmekte kararlılar. Bunun için de 4 önemli isimle temaslar sürüyor. Bu isimler de Guus Hiddink, Louis van Gaal, Fabio Capello ve Pellegrini... Dört önemli hocadan en öne çıkan isim ise Guus Hiddink. Hollandalı hoca daha önceden Fenerbahçe’yi ve A Milli Takımı çalıştırdığı için Türkiye’yi ve Türk futbolunu yakından tanıyor. Bu da önemli bir avantaj. Fenerbahçe yönetimi de bunun için ünlü hocaya ağırlığını vermiş durumda. Yapılan görüşmelerde Hiddink de Fenerbahçe’ye sıcak bakınca önemli mesafeler sağlandı. Yöneticiler tecrübeli hocadan kısa vadede şampiyonluk, uzun vadede ise ekol olmuş bir takım yaratmasını istiyorlar. Bu konularda her iki taraf da anlaşmış durumda. Ancak hiç beklenmedik bir konuda iş çıkmaza girdi. O da Hiddink’in sözleşmesine tazminat maddesini koydurmak istemesi.

Hatırlanacağı gibi A Milli Takım ile yollarını ayırdığı dönemde Hollandalı çalıştırıcı alacaklarının tam olarak ödenmesi için TFF ile uzun süre uğraşmıştı. Sonunda istediği parayı alsa da Hiddink bu sıkıntıyı bir daha yaşamak istemiyor. Bunun için de Fenerbahçe yönetiminin işine son verilmesi halinde yüklü bir tazminatın kendisine ödenmesi için sözleşmesine bu maddeyi koydurmak istiyor. UEFA ile FFP anlaşması yapan Sarı-Lacivertli yöneticiler de böylesine yüksek rakamların altına imza atmak istemiyor. Bu sorun giderildiği anda da imzaların atılması bekleniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ