MENÜ

Bir derbi 34 maça bedel!

Prim sistemine göre, 4 maçta 12 puana 8'er bin Dolar alan Sarı-Lacivertliler, Galatasaray galibiyeti nedeniyle tam 69'ar bin Dolar almaya hak kazandı.

Bir derbi 34 maça bedel!

Fenerbahçe’de prim sistemi, yıllardır hep aynı. Sarı-Lacivertli futbolcular, maç maç değil, 4 karşılaşmalık paketler halinde prim alabiliyor. Bu sezon işleyen sistemde ise 4 maçta 12 puan elde edildiği takdirde, kadrodaki isimler 8’er bir Dolar almaya hak kazanıyor. Yönetim Kurulu, ekstra durumlarda özel prim veriyor. Tıpkı Galatasaray derbisinde olduğu gibi. Şampiyonluk mücadelesinde büyük önem taşıyan derbi için kesenin ağzını açan Fenerbahçe Yönetimi, Ali Sami Yen’de elde edilen 3 puan sonrası, toplam 1 milyon 250 bin Dolar prim ödemesi yapılmasını kararlaştırmıştı. Bu primin, sadece futbolculara dağıtılacağı, teknik ve idari kadronun primden yararlanmayacağı belirlendi. Galatasaray derbisinin dönüm noktası olarak görülmesi nedeniyle belirlenen bu yüksek prim, 18 kişilik kadroda yer alan futbolcular arasında bölüştürülecek.

Haberin Devamı

Derbi öncesi hesaplarında
Bu da futbolcu başına 69. bin Dolar demek. Bir başka deyişle, 4 maçlık sistemde 12 puana 8’er bin Dolar kazanan Sarı-Lacivertliler, bunun 8.5 katını bir derbi galibiyetiyle haketmiş oldu. Yani bir derbi sezona bedeldi. Başkan Aziz Yıldırım’ın, Galatasaray galibiyeti için verilmesi planlanan primin, Beşiktaş derbisi öncesi futbolcuların hesaplarına yatırılması talimatı verdiği öğrenildi. Bu da, derbi öncesi Sarı-Lacivertliler için itici bir güç demek.

Yalçın Türk

YORUM YAZ