MENÜ

Beşiktaş'a yapay zeka sistemi geliyor

Beşiktaş Kulübü, teknik direktör Valerien Ismael’in talebi sonrasında İsviçreli bir analiz şirketiyle anlaştı. Tesis ve stada kurulacak özel kameralarla idman ve maçlardaki oyuncu performansları yapay zeka ile değerlendirilip veriler teknik ekiple paylaşılacak.

Beşiktaş'a yapay zeka sistemi geliyor

Siyah-Beyazlılar, teknik direktör Valerien Ismael’in isteği doğrultusunda, teknolojinin geldiği son nokta olan yapay zeka analiz modelini uygulamaya geçti. Merkezi İsviçre’de bulunan bir analiz şirketi ile anlaşmaya varıldı. Bu kurum, dünyada bu işin en uzman kadrosu olarak biliniyor. İngiliz, İspanyol, İtalyan ve Alman kulüpleri başta olmak üzere, birçok takıma yapay zeka ile analiz raporları sunuyor. Bu proje kapsamında Ümraniye’deki Nevzat Demir Tesisleri ve Vodafone Park’a özel kameralar monte edilecek.

Haberin Devamı

Ayrıntılı şekilde değerlendirilecek

Her idman ve maçlardaki veriler, anında İsviçre’deki şirket merkezine aktarılacak. Burada yapay zeka ile oyuncunun tüm verileri ayrıntılı analiz edilip, artı ve eksileri belirlenip, her idman ile maç sonu geniş rapor halinde teknik ekibin üyesi olduğu sisteme yüklenecek. Özel şifreli bilgilere, izin verilmeyen kullanıcılar erişemeyecek. Yapay zeka sistemi ile çalışmalar dizayn edilip maçlara çıkılacak.

YORUM YAZ