MENÜ

SON DAKİKA: Beşiktaş'tan TFF'ye 'VAR' talebi! Galatasaray derbisinde...

Beşiktaş, Galatasaray ile oynanan derbi mücadelesinde Cenk Tosun ile Köhn arasında yaşanan pozisyon için VAR konuşmalarının yayınlanmasını talep etti. İşte siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklama ve detaylar...

SON DAKİKA: Beşiktaş'tan TFF'ye 'VAR' talebi! Galatasaray derbisinde...

Beşiktaş, Galatasaray ile oynanan derbi maçında Cenk Tosun ile Derrick Köhn arasında yaşanan pozisyonun ardından orta hakem Halil Umut Meler'in VAR ile iletişime geçtiği esnada gerçekleşen konuşmaların yayınlanmasını talep etti. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Türkiye Futbol Federasyonu geçtiğimiz haftalarda VAR kayıtlarının yayınlanması konusunda doğru bir karar alarak kamu vicdanını rahatlatma ve şeffaflık yönünde bir adım atmıştı. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sezon oynanan Sivasspor- Galatasaray ve Gaziantep FK-Beşiktaş maçlarında sahada verilen kararlar üzerine hararetli tartışmalar yaşanmış, TFF o iki karşılaşmanın VAR kayıtlarını hukuken bir zorunluluk olmadığı halde yayınlamıştı. Bu hafta oynanan Beşiktaş-Galatasaray karşılaşmasında Cenk Tosun ile Derrick Köhn arasında yaşanan pozisyon tartışmalara konu olmuş, kamuoyunda VAR’ın hakemi neden çağırmadığı konusu merak uyandırmıştır. VAR kayıtlarının kamuoyuyla paylaşılması konusunda alınan son karar doğrultusunda “VAR tarafından çağrılmayan” pozisyonlar yayınlanmamaktadır. Ne var ki kamu vicdanı bu tip pozisyonlarda hakemin VAR tarafından ‘neden davet edildiğini değil neden davet edilmediğinin’ cevabını aramaktadır. TFF tarafından verilen şeffaflığı sağlama, kamu vicdanını rahatlatma prensibi doğrultusunda Cenk Tosun ile Derrick Köhn arasında geçen pozisyondaki VAR konuşmalarının yayınlanmasının Türk futbolunun sağlıklı bir yapıya kavuşması için yarar sağlayacağını düşünüyor ve ilgili pozisyonla ilgili VAR konuşmalarının yayınlanmasını talep ediyoruz."

Haberin Devamı

NELER YAŞANMIŞTI?

Pazar akşamı oynanan ve Galatasaray'ın deplasmanda 1-0 üstünlüğü ile tamamlanan derbi maçında 54. dakikasında Cenk Tosun, ceza sahasında Derrick Köhn ile girdiği mücadelenin ardından yerde kalmıştı. Bu pozisyonun ardından gerek Cenk gerekse takım arkadaşları, hakem Halil Umut Meler'e penaltı itirazlarında bulunmuştu. 

SON DAKİKA: Beşiktaştan TFFye VAR talebi Galatasaray derbisinde...

SARI KART GÖRMÜŞTÜ

Beşiktaşlı futbolcuların itirazlarının ardından hakem Halil Umut Meler, bir süre VAR ile iletişime geçmiş, ancak VAR tarafından Meler'e herhangi bir uyarı gelmemişti. Pozisyonun ardından hakeme itirazlarını sürdüren Cenk Tosun, mücadelenin 55. dakikasında sarı kart ile cezalandırılmıştı.

YORUM YAZ