MENÜ

Nihat Kahveci Antalyaspor-Beşiktaş maçının kırılma anını değerlendirdi: Beşiktaş çevirebilir miydi bilemiyorum

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Beşiktaş, Antalyaspor'a konuk oldu. Heyecan dolu maçı siyah-beyazlı ekip 3-1'lik skorla kazandı. Maçın ardından eski futbolcu Nihat Kahveci, oynanan müsabakayı yorumladı.

Nihat Kahveci Antalyaspor-Beşiktaş maçının kırılma anını değerlendirdi: Beşiktaş çevirebilir miydi bilemiyorum

Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, Süper Lig'in 33. haftasında Antalyaspor ile karşı karşıya geldi. Kritik maçı 1-0 geriye düşmesine rağmen 3-1 kazanan Beşiktaş, ligdeki galibiyet serisini 4'e çıkarttı. Maçın ardından eski futbolcu Nihat Kahveci, müsabakayı TRT Spor'da değerlendirdi.

Haberin Devamı

Tayfur Bingöl'ün asistini değerlendiren Nihat Kahveci, "Maç Beşiktaş'ın forma rengi gibiydi. İlk yarı siyah, ikinci yarı beyaz. İkinci yarıda 3 gol attılar. Son dönemlerin gol makinası, seriye bağlayan Aboubakar 2 tane attı ikinci yarıda. Tayfur'un asisti çok iyiydi. Cenk'in beklenen performansı yoktu ama golcülük böyle bir şey o da tavana astı topu" dedi.

53. dakikadan sonra maçın Beşiktaş'ta olduğunu söyleyen Kahveci, "Deplasmanda 3 gol atmak önemli. Maça gol yiyerek başlıyor Beşiktaş. İlk yarılarda maçın içine girme sorunu mu neyse artık alevlendirecek bir şey arıyor Beşiktaş. 53'te gol geldikten sonra maç Beşiktaş'ın oldu" ifadelerini kullandı.

Maçın kırılma anını açıklayan eski futbolcu, "Antalyaspor Ömer'in golünden sonra Fredy'yle ikinci golü bulmak üzereydi. O gol olsa Beşiktaş maçı çevirebilir miydi bilemiyorum, işler daha zora dönebilirdi. Beşiktaş Fenerbahçe deplasmanında da Galatasaray deplasmanında da çok zor yerlerden maçı çevirmesini bildi. Bu maçta da 1-0 geriden çevirdi" sözlerini sarf etti.

Haberin Devamı

HER GELDİĞİNDE FARK YARATIYOR

Antalyaspor'un performansı hakkına konuşan Nihat Kahveci, "Antalyaspor gücüne göre ilk yarıda akıllı ve doğru oynadı ama Beşiktaş'a karşı 1 gol atmak yetmez. Aboubakar'ın penaltı pozisyonu var, kırmızı kart var onları konuşuruz" dedi.

Ligdeki puan durumu hakkında konuşan Kahveci, "Beşiktaş 2 maç fazlasıyla Galatasaray'ın 2 puan gerisinde, Fenerbahçe'nin 2 puan önünde olmuş oldu. Şenol hoca hep oyun gücünden bahseden bir teknik direktör. Mecburi değişiklikler vardı Beşiktaş'ta. Omar ve Salih. Omar ve Saiss Mert'le beraber omurga gibiydi son maçlarda. 2 eksiğe rağmen Beşiktaş oyunu istediği gibi bitirdi" ifadelerini kullandı.

3. İSİM OLMAYI BAŞARDI

Maxim'im şansı değerlendiremediğini söyleyen eski futbolcu, "Maxim benim çok beğendiğim ve kaliteli bir oyuncu. Duran top ustası, penaltı ustası ama Beşiktaş'ta bulduğu şansları değerlendiremedi. Maxim gibi ilk yarı perforamansıyla oyundan alınacak başka oyuncular vardı ama o oyundan çıktı. Onur girdi, sonra Rosier çıktı Tayfur girdi. Çok şık bir asist yaptı Tayfur ve katkısını sağladı" sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

Derbiden sonra kazanmanın önemini dile getiren Nihat Kahveci, "Beşiktaş iki tane inanılmaz derbi zaferi var. Beşiktaş için derbiden sonra kazanmak önemliydi. Bugün Trabzon deplasmanı gibi hareketsiz bir maç geçiriyordu. Şu çizgiyi geçirelim derken o çizgiyi geçirdi. Oyunu da domine ederek kazandı" açıklamalarında bulundu.

Nihat Kahveci Antalyaspor-Beşiktaş maçının kırılma anını değerlendirdi: Beşiktaş çevirebilir miydi bilemiyorum

YORUM YAZ