MENÜ

Eksik de olsa Beşiktaş... Kara Kartal, Avrupa'da kanatlandı!

Beşiktaş, geçen sezondan bile eksik bir 11’le ilk resmi maçında Tirana karşısına çıkmasına rağmen 3 golle kazanmasını bildi. Yenilerden Amartey yoktu, Onana sonradan girdi. Cenk Tosun ve Ghezzal gibi yıldızlar da sakatlıkları nedeniyle kadroda değildi. Ancak Siyah-Beyazlılar özellikle ilk yarıdaki etkili oyunuyla Tirana’yı devirdi.

Eksik de olsa Beşiktaş... Kara Kartal, Avrupa'da kanatlandı!

UEFA Konferans Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında KF Tirana’yı konuk eden Beşiktaş, özellikle hücum bölgesindeki önemli eksiklere rağmen sürprize izin vermedi. 21. dakikada Onur Bulut, 43’te Muleka’nın golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapatan Beşiktaş, ikinci yarıda da oyunun hakimiydi. Öyle ki 83. dakikaya kadar Kartal, rakibine net bir gol fırsatı da vermedi. Ancak Tirana, bu dakikada gelen en ciddi atağında bir anlık savunmadaki konsantrasyon kaybı sonrası ağları havalandırdı. Uzatmalarda ise genç Semih’in golüyle Kartal yeniden farkı 2’ye çıkardı ve turun kapısını iyice araladı. Yeni transferlerden Amartey’nin kadroda olmadığı, Onana’nın sonradan girdiği maçta Cenk Tosun ve Ghezzal gibi yıldız isimlerin yokluğuna rağmen kazanan Beşiktaş, rövanş öncesi avantajı kaptı.

Haberin Devamı

RÖVANŞ 3 AĞUSTOS'TA

Siyah-Beyazlılar, önümüzdeki hafta 3 Ağustos perşembe akşamı Arnavutluk’ta rövanş maçına çıkacak. Siyah-Beyazlılar’da tek hedef; Tirana’yı Konferans Ligi’nde saf dışı bırakıp, bir sonraki tura yeni transferleri de yetiştirerek daha güçlü bir şekilde girmek.

Eksik de olsa Beşiktaş... Kara Kartal, Avrupada kanatlandı

BEŞİKTAŞ GEÇEN SEZONKİ GİBİ...

2023- 2024 sezonunun ilk resmi maçına Avrupa arenasında çıkan Beşiktaş, Tirana engelini geçmeyi başardı. Arnavutluk ekibi karşısında sürprize izin vermeyen Kara Kartal geçen sezonun kadrosuyla mücadeleye başladı. Ezeli rakiplerinin art arda uçakları indirmesi ve bombaları patlatmasına rağmen şu ana kadar sadece Emrecan Bulut, Daniel Amartey ve Jean Onana’ya imza attıran Beşiktaş’ta yeni isimlerden kimse 11’de sahaya çıkmadı. Amartey hazır olmadığı için maç kadrosuna giremezken, Onana 63’te oyuna dahil oldu ve ilk kez Siyah-Beyazlı formayı giydi, Emrecan ise karşılaşmayı kulübede tamamladı.

Haberin Devamı

GECENİN YILDIZLARI

UEFA Avrupa Konferans Ligi elemelerinde Tirana karşısında ağları havalandıran Onur Bulut, Beşiktaş’ın Avrupa kupalarındaki 300. golünü kaydetti. Beşiktaş’ın sol kanattan gelişen atağında Onur Bulut, ağları havalandırarak Siyah-Beyazlılar’ı 1-0 öne geçirdi. Masuaku soldan penaltı noktasına doğru ortaladı, Aboubakar’ın ıska geçtiği top Onur Bulut ile buluştu ve düzgün vuruşla top ağlara gitti.

Eksik de olsa Beşiktaş... Kara Kartal, Avrupada kanatlandı

Onur mücadelenin başından sonuna kadar istekli görüntüsüyle de taraftarından alkış aldı. Ayrıca 29 yaşındaki oyuncu, Siyah-Beyazlı formayla ilk kez gol sevinci yaşadı. 42’de ise yeni sezon planlamasına göre gideceği düşünülen Jackson Muleka sahne aldı ve farkı ikiye yükseltti. Yenilen golün ardından Kartal, tekrar farkı açmak istedi ve son sözü 90+4’te Semih söyledi.

Eksik de olsa Beşiktaş... Kara Kartal, Avrupada kanatlandı

ROSIER'DEN MESAJ VAR

Beşiktaş’ın Fransız sağ beki Valentin Rosier sezona müthiş başladı. İki sezon önce kazanılan şampiyonlukta Rachid Ghezzal’la birlikte sağ kanadın bankosu olan başarılı futbolcu geride bıraktığımız sezonda inişli-çıkışlı performans sergilemişti. Yeni sezon öncesinde de tekliflerin değerlendirileceği Rosier, Tirana maçındaki oyunuyla ‘Rekabette varım’ mesajı verdi.

Haberin Devamı

Eksik de olsa Beşiktaş... Kara Kartal, Avrupada kanatlandı

ONANA GALİBİYETLE SİFTAH YAPTI

Beşiktaş’ın açıklanan üç transferinden biri Jean Onana, Siyah-Beyazlı formayla ilk resmi maçına çıktı. Lens’ten 4.04 milyon Euro bedelle kadroya katılan 23 yaşındaki ön libero karşılaşmaya kulübede başladı. Teknik direktör Şenol Güneş 63. dakikada Salih Uçan’ı oyundan aldı ve Kamerunlu futbolcuyu sahaya sürdü. İlk kez Vodafone Park’a çıkan Onana galibiyetle siftah yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Eksik de olsa Beşiktaş... Kara Kartal, Avrupada kanatlandı

TARAFTARDAN DESTEK

Beşiktaşlı taraftarlar, UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki Tirana maçına yoğun ilgi gösterdi. Taraftarlar, maç öncesi transferde suskun olan yönetimi istifaya davet etti. Siyah-Beyazlı taraftarlar, “Yönetim istifa” tezahüratları yaptı. Yönetime gösterilen tepki sonrası başlama düdüğü çaldı ve taraftarlar yoğun tezahüratlarla takıma destek verdi. Mücadelenin bitiş düdüğüne kadar susmayıp, takımın itici gücü olan taraftarlar, karşılaşma sonunda da futbolcuları alkışlarla soyunma odasına uğurladı.

Haberin Devamı

 

Eksik de olsa Beşiktaş... Kara Kartal, Avrupada kanatlandı

YORUM YAZ