MENÜ

Beşiktaş'ın yeni transfer Ante Rebic: Cristiano Ronaldo'ya meydan okumuştu

Beşiktaş, Milan'da forma giyen Hırvat yıldız Ante Rebic'i kadrosuna kattı. Uzun süredir İtalya'da forma giyen yıldız oyuncunun oyun tarzı, güçlü ve zayıf yönlerini derledik. İşte detaylar...

Beşiktaş'ın yeni transfer Ante Rebic: Cristiano Ronaldo'ya meydan okumuştu

Transfer çalışmalarına devam eden Beşiktaş, bir süredir peşinde olduğu Ante Rebic'i İstanbul'a getirmişti. Siyah - beyazlılar, görüşmelere başlandığını da Kamu Aydınlatma Platformu'na açıkladı.

Haberin Devamı

REBIC'İN HİKAYESİ

21 Eylül 1993 tarihinde Hırvatistan'ın Split şehrinde dünyaya geldi.

20 yaşında RNK Split'te forma giyerken Avrupa kulüplerinin dikkatini çekti ve 4.50 milyon Euro bedelle Fiorentina'ya transfer oldu. Ardından sırasıyla RB Leipzig, Hellas Verona ve Franktfurt'ta kiralık olarak forma giydi.

Frankfurt oyuncunun performansından memnun kalınca 4.50 milyon Euro karşılığında kadrosuna kattı.

Beşiktaşın yeni transfer Ante Rebic: Cristiano Ronaldoya meydan okumuştu

HALLER - JOVIC - REBIC

Frankfurt, 2018/2019 sezonunda Bundesliga'ya damga vurduğu sezonda takımın en hücum hattını Filip Kostic, Ante Rebic, Juka Lovic ve Sebastien Haller oluşturuyordu.

Bu dört isim o sezon 67 gole imza atarak muhteşem bir performans sergiledi. Daha sonra bu dörtlüden Haller Ajax'a, Jovic Real Madrid'e Ante Rebic ise Milan'a transfer oldu.

Haberin Devamı

MILAN'DA NE YAPTI?

Milan'daki ilk sezonunda tüm kulvarlarda 34 maça çıktı. Bu mücadelelerde 12 gol ve beş asistlik bir performans sergiledi.

2020/2021 sezonunda ligde oynadığı 27 maçta 11 gol ve yedi asistle oynayarak 18 gole doğrudan etki etti. 2021/2022 sezonun Rebic için pek iyi geçmedi. Hırvat yıldız iki gol ve iki asist üretebildi.

Geçtiğimiz sezon ise tüm kulvarlarda 31 maçta forma giyerken takımını üç gol ve iki asistlik katkı sundu.

Beşiktaşın yeni transfer Ante Rebic: Cristiano Ronaldoya meydan okumuştu

OYUN TARZI VE POZİSYONU

Ante Rebic, Hırvatistan Milli Takımı'nın muhteşem bir performans göstererek final oynadığı 2018 Dünya Kupası'nda ülkesini temsil etme başarısı göstermişti.

Rebic, fiziksel gücü ve topsuz alanda yaptığı boş koşularla ön plana çıkıyor. Bire birlerde, top sürmede ve ön alanda top tutma konusunda fiziksel gücüyle fark yaratabiliyor.

ŞUTLARI CAN YAKAR

Ante Rebic özellikle uzaktan attığı şutlarda yakaladığı isabet oranıyla dikkat çekiyor. Mesafe tanımaksızın yaptığı sert vuruşlarda sürpriz gollere imza atabiliyor.

Rebic, 4-3-3'de sol kenar forvet ya da 4-2-3-1'de sol açık olarak görev yapan bir oyuncu olsa da başka pozisyonlarda da rahatça görev yapabiliyor. 4-4-2'de ikinci forvet olarak da rahatlıkla oynayabiliyor.

Beşiktaşın yeni transfer Ante Rebic: Cristiano Ronaldoya meydan okumuştu

ÇOK HIZLI

2019 yılında Achraf Hakimi ile birlikte Bundesliga'daki en hızlı oyuncu olmuştu. 2018 Dünya Kupası'nda ise 34km/s ile Cristiano Ronaldo ile aynı hıza çıkmıştı. Rebic en önemli negatif noktası ise topla ilk buluşma anındaki dokunuşu...

Haberin Devamı

TARAFTARIN SEVECEĞİ PROFİLDE BİR OYUNCU

Güçlü bir fiziğe sahip olan 30 yaşındaki oyuncu özellikle taraftarların çok seveceği tarzda bir oyuncu. Sahada savaşmaktan mücadele etmekten asla vazgeçmeyen bir isim.

Burak Özdemir - Fanatik.com.tr ÖZEL ANALİZ

Beşiktaşın yeni transfer Ante Rebic: Cristiano Ronaldoya meydan okumuştu

YORUM YAZ