MENÜ

Beşiktaş - Tirana maçının ardından olay yorum: Negatif hava estirmeye devam ediyor

UEFA Konferans Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Beşiktaş, sahasında Arnavut ekibi Tirana'yı 3-1 ile geçti. Fanatik'in usta yazarları karşılaşmayı değerlendirdi.

Beşiktaş - Tirana maçının ardından olay yorum: Negatif hava estirmeye devam ediyor

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında Beşiktaş, sahasında Arnavutluk ekibi Tirana'yı ağırladı. Siyah-Beyazlılar, mücadeleden 3-1'lik sonuçla galip ayrılarak avantaj yakaladı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ı galibiyete götüren goller; 21. dakikada Onur Bulut, 42. dakikada Jackson Muleka ve 90+4. dakikada Semih Kılıçsoy'dan geldi. Tirana'nın tek golünü ise 83. dakikada Kaina kaydetti. Mücadelenin rövanş maçı 3 Ağustos'ta Arnavutluk'ta oynanacak.

ORHAN YILDIRIM | RÖVANŞA BIRAKMADI

Sezona Avrupa kupası maçı ile merhaba diyen Beşiktaş, bindiği dalı kesti! Çok net pozisyonlara giren Kartal, gol kaçırma yarışı yapar gibiydi. Rakibi hafife almanın karşılığını skor tabelasında gördü. Arnavut ekibi, buna karşılık 90 dakika içinde sadece tek şut atabildi. O da gol oldu. Tam tur Tiran’daki rövanşa kaldı derken, Semih sahne aldı. Altyapıdan gelen genç yetenek, farkı ikiye çıkarıp herkesi rahatlattı.

Haberin Devamı

Güzel oyun, net skor

Şenol hoca, ilk 11’de Onana’ya şans vermeyip, geçen sezonun kadrosunu sahaya sürdü. Zayıf rakibi önünde oyunu istediği gibi kontrol eden Kartal, galibiyet ile taraftarını selamlamasını bildi. Maça hızlı başlayan siyah, beyazlılar; 21’de golü buldu. Masuaku’nun ortasından gelen topu Onur ağlara bıraktı. Arnavut ekibi ne oyuna, ne de geri düşmeye reaksiyon veremedi. Beşiktaş hız kesmese, maçı ilk yarıda farka taşıyacak skoru rahat bulurdu. Zira, konuk ekip, koca ilk yarıda, Mert’in kalesine hiç isabetli şut atamadı. Bu yarıda son sözü Aboubakar’ın pasında Muleka söyledi: 2-0.

Beşiktaş - Tirana maçının ardından olay yorum: Negatif hava estirmeye devam ediyor

Hafife aldı, yandı

Beklentiler ikinci yarıda goller izlemekti. Ancak her geçen dakika oyunda kopmalar yaşandı. Yoğun tempoda geçen kamp yorgunluğu göze çarptı. Tur için ilk yarıda bulunan iki farklı skor garanti görüldü. Sağlı sollu ataklara rağmen, istenilen baskı kurulamadı. Sadece savunmayı düşünen Tiran, kaleye attığı ilk şutta golü buldu. Kontra yiyen Beşiktaş, 83’de Kaina’nın golüne engel olamadı. Bu sürpriz gol sonrası, silkelenip kendine gelen Güneş’in ekibi yüklendi. Bir türlü gelmeyen gol stres yarattı. Buna rağmen gol kovalayan Beşiktaş genç yeterliği Semih ile uzatmada golü buldu: 3-1.

CEM DİZDAR | FARK VAR

İki takım arasındaki fark hayli büyüktü. Bu nedenle Beşiktaş için, “Ciddi bir antrenman yaptı” demek daha doğru olur. Özellikle ağır sezon başı antrenmalarının etkisi bedenlerde sımsıcakken temponun düşüklüğünü doğru okumak gerek. Tam da bu nedenle topu ayağında tutan, onu doğru kullanan, gerektiğinde sakin ve dengeli gerekince seri ve agresif bir Beşiktaş vardı sahada. Tersi düşünülemezdi zaten.

Haberin Devamı

Herhangi bir oyuncusunun diğerinden daha üstün görünmediği ancak kolektif davranma gayreti konusunda hayli gayretli bir Beşiktaş izledik. Alan kapatma, kapılan topla alanı kullanma konusunda iyi işler görmüş olsak da golleri getirecek alanların yaratılması hususunda çalışılması gereken çok ders olduğu da aşikardı. Bu da hız ve tempo gerektiren bir durumdur. Henüz sezon başı olduğu için bu durumu takımdan beklemek fazlaca iyimserlik olur. Lakin, orta yapmak ya da öne uzun vurmak gibi ülkeye özgü takıntılardan kurtulmak da bir o kadar önemli. Bir takımın yüzde 73 oranında topu ayağında tutmuşken 31 orta yapmış olması üzerine düşünmesi gerekir.

Beşiktaş - Tirana maçının ardından olay yorum: Negatif hava estirmeye devam ediyor

Kızıp köpürse de...

Salih Uçan’ın kenara gelmesinin ardından orta sahada pas etkinliğini kaybedince bir de gol yedi Beşiktaş ancak yine de topu ayağında tutma ısrar ve kararlılığını sürdürdü. Bu oyunla ikinci maçta ciddi hatalar yapılamazsa sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum Beşiktaş’ın... Ancak bu oyunun adı futbol, peşin konuşmak yerine temkinli olmayı öğretti bana... Ve iki not...

Haberin Devamı

- Tribünlerinden çok sosyal medyası kızıp köpürse de Necip Uysal bu takımın kimliği niteliğinde bir oyuncu...

- Maçları anlatan arkadaşların tribünleri övme takıntısından kurtulmasını öneririm! Futbol da tüm oyunlar gibi bilgi ve tekrara dayalı bir oyundur. Ve özellikle bu maçta olduğu gibi ‘boş tribünler’in sonuca ciddi bir etkisi yoktur!

RESMEN AÇIKLANDI

ALİ ECE | POZİTİFLER VE BÜYÜK NEGATİF

Şenol Güneş, Beşiktaş tarihinin Gordon Milne ile beraber en başarılı iki teknik direktöründen birisi. Maçın başında da Beşiktaşlı taraftarlar yaptığı tezahüratlarda Şenol Güneş’in hakkını verdiler. Hemen ardından da Beşiktaş yönetimini istifaya davet ettiler. Beşiktaş’ın asıl rakibi Tirana değil, tabii ki Konferans Ligi önemli ancak ezeli rakiplerin flaş transferlerle kadrolarını geçen sezona göre güçlendirdiklerini hesaba katarsak asıl rakiplere karşı Beşiktaş yönetimi gerekeni yaptı mı? Maça gelen, gelmeyen Beşiktaşlıların yüzde 99’unun meselesi öncelikle bu! Yoksa Beşiktaş zorlansa, hatta daha az güçlü bir kadroyla sahaya çıksa bile Tirana’yı her türlü yenmeli, elemeli.

Haberin Devamı

Genç Semih’in tur kapısını açan golü, oyuncu kumaşı kalitesini gösteren cinsten hücum aksiyonları ve pozisyonu usta işi şutuyla bitirişi moral verici. Şenol Güneş’in ileri üçlüde görev verdiği Onur ve Muleka’nın skor tabelasına katkıları da maçın pozitifleri. Ancak yönetimin transfere ihtiyaç varken halen yapamamış olması camiada negatif hava estirmeye devam ediyor.

Beşiktaş - Tirana maçının ardından olay yorum: Negatif hava estirmeye devam ediyor

Eğer unuttuysa...

Başarılı bir takım için kare formülü gerek: O karenin dört köşesinden birisi teknik heyet, diğeri futbolcu ekibi, diğer ikisi de taraftar ve yönetim. O ikisinin arası açıkken arzu edilen başarıya ulaşmak kolay değil. Bu bakış açısını en iyi başkan Ahmet Nur Çebi’nin bilmesi gerek, eğer unuttuysa Fikret Orman’ın başkanlığının son dönemini hatırlaması yeterli!

Beşiktaş - Tirana maçının ardından olay yorum: Negatif hava estirmeye devam ediyor

YORUM YAZ