MENÜ

Beşiktaş'ta Fernando Santos tartışması! Fanatik yazarları değerlendirdi: Yönetim bugünden kolları sıvalamalı

Süper Lig’de peş peşe ikinci mağlubiyetini alıp üçüncülük şansını da zora sokan Siyah-Beyazlılar’da teknik direktör Fernando Santos’un kulüpteki geleceği tartışılır hale geldi. Deneyimli ismin oyun planı beklentilerin çok altında kaldı. Beşiktaş'ın kötü gidişatını spor yazarları kaleme aldı...

Beşiktaş'ta Fernando Santos tartışması! Fanatik yazarları değerlendirdi: Yönetim bugünden kolları sıvalamalı

Siyah-Beyazlılar’da yeni yönetimin büyük beklentilerle takımın başına getirdiği Fernando Santos, ligdeki 10 maçlık performansıyla hayal kırıklığı yarattı.

Haberin Devamı

Portekizli teknik adamın göreve getirilişinden önce oynanan 19 lig müsabakasında 30 gol kaydeden Kartal, Santos yönetiminde ise 10 karşılaşmada 9 kez fileleri havalandırdı. Bu istatistikle Beşiktaş, bu sezon görev yapan teknik direktörler arasında en düşük gol ortalamasını 0,9’la Portekizli çalıştırıcı idaresinde yaşadı. Deneyimli teknik adam, sadece takımının kazandığı 4 müsabakada gol sevinci yaşadı. Santos yönetiminde Siyah-Beyazlı ekip Karagümrük, Trabzonspor, Konyaspor ve İstanbulspor karşısında gol atabildi.

GOLÜ YERSE ÇEVİREMİYOR!

Kartal, Santos yönetiminde çıktığı Adana Demirspor ve Kayserispor maçlarında ise rakipleriyle golsüz berabere kaldı. Maçlarda ilk golü yedikten sonra rakiplerine reaksiyon gösteremeyen Fernando Santos’un Beşiktaş’ını mağlup eden Pendikspor, Sivasspor, Galatasaray ve Gaziantep; Siyah-Beyazlılar’la oynadığı maçlarda ilk golü kaydeden taraf oldu ve kazandı. Taraftar ve camianın performansından memnun olmadığı Fernando Santos’un takımdaki geleceği belirsiz... Önünde sadece Türkiye Kupası hedefi kalan ve ligdeki son yenilgiyle birlikte üçüncülük şansını da zora sokan Santos ise eleştirilerin dozajının artmasına rağmen yola devam sinyali verdi. Gaziantep FK karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulunan Fernando Santos, “Üzerimde hissettiğim tek baskı Beşiktaş’ı daha iyi bir takım haline getirme baskısı. “ diyerek görevine devam ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Beşiktaşta Fernando Santos tartışması Fanatik yazarları değerlendirdi: Yönetim bugünden kolları sıvalamalı

İŞTE FANATİK YAZARLARININ DEĞERLENDİRMELERİ:

GÖKMEN ÖZCAN / TEK ŞANSI TÜRKİYE KUPASI

"Fernando Santos, Avrupa Şampiyonası’nda kupa kaldırmış, kıta bazında büyük repütasyona sahip bir teknik adam olarak Beşiktaş’ın başına getirildi. Ancak Portekizli hocanın ilk geldiği günden itibaren ağırlığı savunmaya vererek hücumu ikinci planda tutması, Beşiktaş’ın DNA’sına uymadı. Santos’lu Kartal’ın, 10 lig maçında sadece bir kez (o da ilk karşılaşmasında) ilk yarılarda ‘1’ gol beklentisini yakalaması, deneyimli ismin doğru yolda olmadığını gösteriyor. Santos’lu Beşiktaş’ın, hücum hattındaki etkisizliği, ligin liderine karşı da düşme hattındaki bir takıma karşı da aynı. Demek ki ortada sadece kötü bir oyun değil, kötü oyunu tercih etme var. Lig planıyla vasatın altında kalan Santos’un kaderi Türkiye Kupası’na bağlı. Eğer kupada da bir sürpriz olursa Aboubakar’dan bile daha önce Beşiktaş’a veda eder."

Haberin Devamı

ERMAN ÖZGÜR / TARTIŞILMASI GEREKEN SON KİŞİ...

"Beşiktaş’ta yeni başlayan Santos tartışmalarını anlamsız buluyorum. Travma üstüne travma yaşamış oyuncu grubunun, bir türlü yangın yeri olmaktan çıkamamış soyunma odasında sürekli kadro dışılar, gidenler gelenlerin hızına ulaşılamamış Beşiktaş Kulübü’nün daha ikinci yarının başında 5. teknik direktörü olmuş Santos, bana göre tartışılması gereken son kişi. Üstelik devre arası transfer döneminde de alınan oyuncuların bu kadroya henüz bir şey katmamış olması da cabası. Burada Santos eleştirisi yapacaksak sadece devre arası transferlerine bu yüksek maliyetlere rağmen onay vermesi olabilir, tabii fikrini aldılarsa."

Beşiktaşta Fernando Santos tartışması Fanatik yazarları değerlendirdi: Yönetim bugünden kolları sıvalamalı

CEM DİZDAR / UZUN VADEDE KAZANDIRIR

"Bir karar verip uygulamaya geçtiğinizde kısa vadeli sonuçlara bakarak karardan dönerseniz kaybınız öngördüğünüzden daha yüksek olacaktır. Fernando Santos’ta karar kılmış Beşiktaş yönetimi de geleceği kurgulamak için bugünden itibaren kolları sıvamalı… Teknik adamın oyun anlayışını beğenin ya da beğenmeyin fark etmez artık! Santos’un Beşiktaş’a sanılandan çok şey kazandıracağını düşünüyorum ancak bunun için onu buraya değil buradaki yapıyı ona uydurmak gerekiyor. Düşünün ki benzeri yıpratıcı tartışma ve yaklaşımları üç ayrı düzeyde Mircea Lucescu da yaşamıştı! Santos’a uygun çalışma ortamını yaratmak işin esasıdır ve bu durumda şampiyon olamasa da Beşiktaş’ın kazanımları orta ve uzun vadede yüksek olacaktır."

Haberin Devamı
Fernando Santos: Kopuk ve bireysel oynadık

Beşiktaşta Fernando Santos tartışması Fanatik yazarları değerlendirdi: Yönetim bugünden kolları sıvalamalı

YORUM YAZ