MENÜ

Beşiktaş servetten oldu!

Bu sene Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden tek Türk takımı Beşiktaş, dün Wfl Wolfsburg karşısında aldığı yenilgi ile gruptan çıkma şansının yanı sıra büyük bir servet kazanma ihtimaline de veda etti.

Beşiktaş servetten oldu!

Bu sene Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne katılmaya hak kazanarak, 3 milyon 800 bin avroyu kasasına koyan Beşiktaş, 1. turda bugüne kadar yaptığı 4 karşılaşmada aldığı bir beraberlik sonucunda katılım payının yanı sıra 2 milyon 600 bin avro daha kazandı. Grupta iki maçı kalan Beşiktaş, bu iki maçı kazanması halinde 2 milyon 700 bin avro daha alacak. En kötü ihtimalle iki maçta yenilse bile 1 milyon 100 bin avro daha kazanacak olan Kara Kartal, böylece, bu sene Şampiyonlar Ligi’nden 7 milyon 500 bin avroyu kasasına koymayı garantiledi.

Beşiktaş, 1. turda bütün karşılaşmaları kazansaydı, 11 milyon 900 bin avroyu kasasına koymuş olacaktı.
Beşiktaş, ikinci tura yükselmesi halinde 3 milyon avro ikinci tur primi almaya hak kazanacaktı.

İkinci turda yapacağı 6 karşılaşmada karşılaşma başına 550 bin avro kasasına koyacak olan Beşiktaş, bu karşılaşmalarda galip gelmesi halinde de 4 milyon 800 bin avro daha elde edecekti. Şampiyonlar Ligi’ne veda eden Beşiktaş, ikinci turda kazanabileceği toplam 11 milyon 100 bin avro gelirden de oldu.

Çeyrek finale kalan takımlara 3 milyon 300 bin avro çeyrek final primi öngören organizasyonda, takımlar yaptıkları maç başına 550 bin avro, kazandıkları her bir galibiyet için de 800 bin avro alıyorlar. Bu hesaba göre, Beşiktaş çeyrek finale kalsa ve her iki maçı da kazansa ayrıca 6 milyon avro daha alabilecekti.

Yarı finalde en iyi ihtimalle toplam 6 milyon 700 bin avro gelirden olan Beşiktaş, final için ön görülen 6 milyon 550 bin avro ve kupanın alınması halinde verilecek olan 9 milyon avro şampiyonluk primine de "elveda" demiş oldu.
Bu hesaplamalara göre, Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde sonuna kadar devam etse ve kupayı alsa, azami kazanabileceği 51 milyon 250 bin avro’dan 7 milyon 500 binini kasasına koymayı garantiledi. Geriye kalan 43 bin 750 bin avroyu kazanma şansı ise bu sene Beşiktaş için "buhar" oldu, uçtu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ