MENÜ

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinde de sakatlık kâbusunu yaşadı!

Siyah-Beyazlılar’ın yakasını derbide de sakatlık kâbusu bırakmadı. Kadrosundaki birçok önemli oyuncusundan yoksun olarak Fenerbahçe maçına çıkan Beşiktaş’ta daha ilk yarıda; hem Gedson hem de Umut Meraş mücadeleye devam edemedi.

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinde de sakatlık kâbusunu yaşadı!

Süper Lig’de tekrar çıkışa geçmek isteyen Beşiktaş’ta teknik direktör Rıza Çalımbay, deplasmanda Ankaragücü ile 1-1 berabere kalınan karşılaşmanın 11´inde 5 değişiklik yaparak Fenerbahçe derbisinde takımını sahaya sürdü. 18 yıl sonra yine bir iç sahadaki Fenerbahçe (2-1 kaybetmişti.) maçıyla Kara Kartal’ın başındaki ilk derbisine çıkan tecrübeli teknik adam; Colley, Hadziahmetovic, Salih Uçan, Zaynutdinov ve Aboubakar´ın yerine Bailly, Amartey, Chamberlain, Rebic ve Cenk Tosun´u 11´de oynattı. Kaleyi Mert Günok’a emanet eden Çalımbay, savunma dörtlüsünü; Onur Bulut, Bailly, Amartey ve Umut Meraş’tan oluşturdu. Orta sahada Necip Uysal, Chamberlain ve Gedson´u sahaya süren Çalımbay; hücum hattının sağında Muleka, solunda Rebic´i görevlendirdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinde de sakatlık kâbusunu yaşadı

Salih ve Tayfur oyuna girdi

Tecrübeli teknik adamın gol yollarındaki tercihi Cenk Tosun oldu. Sakatlardan yana geldiğinden beri dert yanan Çalımbay’ın, dün bu sebepten yararlanamadığı isimlerden Rosier, Colley, Rashica, Masuaku, Tayyip Sanuç, Yakup Arda Kılıç ve Emrecan Uzunhan’ın yanına dünkü mücadelede yenileri de eklendi! İlk devrenin 39. dakikasında Gedson, kendisini yere bıraktı ve oyuna devam edemedi. Onun yerine Salih Uçan sahaya sürüldü. Uzatma anlarında Umut, bu kez kendi ceza sahası içerisinde kendisini Gedson gibi yere bıraktı ve sağ bacağında yaşadığı sorunun ardından o da derbiye erken veda etti. Umut’un yerine de, Tayfur Bingöl oyuna dahil oldu.

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinde de sakatlık kâbusunu yaşadı

'Sebebi Burak Yılmaz olabilir'

Asist Analiz’in yakın zamanda konuğu olan Beşiktaş’ın hocası Rıza Çalımbay, sakat oyuncu sayısının yüksek olmasına, bu duruma Burak Yılmaz’ın getirdiği antrenörlerin sebep olabileceğini söylemişti. Çalımbay, “Şu an 9-10 sakat var. Hepsi aynı yerden sakatlanıyor; grade 1, grade 2. ‘Bıktım bunlardan’ dedim. Belki Burak Yılmaz’ın getirdiği antrenörlerden dolayı olabilir; takımı bir an önce hazır hale getirelim diye” demişti.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinde de sakatlık kâbusunu yaşadı

YORUM YAZ