MENÜ

Başakşehir maçı sonrası Şenol Güneş'ten Play-Off açıklaması!

Süper Lig'in 25. haftasında deplasmanda karşılaştığı Başakşehir'i 2-0 mağlup eden Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, sonuç olarak 3 puana ihtiyaçları olan maçta oyuncularını sergiledikleri performanstan dolayı tebrik ederken geliştirmeleri gereken noktalara da dikkat çekti. Tecrübeli çalıştırıcı, basın toplantısında ise gündemdeki Play-Off tartışmalarına ilişkin görüşlerini paylaştı.

Başakşehir maçı sonrası Şenol Güneş'ten Play-Off açıklaması!

Süper Lig'in 25. haftasında Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Başakşehir'i 2-0 mağlup etti. Karşılaşma sonrası Siyah-Beyazlıların teknik direktörü Şenol Güneş, açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Maçı değerlendiren ve 3 puana rağmen eksik gördüğü noktayı değerlendiren Güneş, "Eksik de var artı da var. Eksiden bakarsanız eksiyi görürsünüz, artıdan bakarsanız artıyı görürsünüz. Nereden baktığınıza bağlı. Öncelikle Başakşehir, Avrupa kupalarında avantajlı bir skor aldı inşallah önümüzdeki maçta iyi bir skor alır ve çeyrek finale kalırlar. Tabii bu maçta yoruldular. Lige baktığınızda topa sahip olma oranı %58'de bir takım, koşu mesafesi olarak da en üst seviyede olan takımlardan bir tanesi. Dolayısıyla bu anlayışla sahaya çıktığımızda onları kontrol edip ilerleyen dakikalarda hamle yapmayı düşünüyorduk. Oyun düşündüğümüz gibi gelişti. Evet, pozisyon az ama rakibe de vermediğimiz dönemdi. Golü attık. Rahat oynamadık yani hatalarımız vardı. Rakibin de iyi tarafları var. Skor 1-0, 10 kişi kalmış takım. İkinci yarı eğer golleri atsak maç farklı bitecekti. O, bir hata. Geçen maçta da çok pozisyonlar bulduk kaçırdık. En büyük hatamız hücuma çıkarken top kayıplarımız... Bugün çok basit top kayıpları yaptık. Bunları iyi kullansaydık zaten rakip oyundan düşecekti. Biz hücuma çıkma anlayışımızla onlara pozisyon verince tabii ortak oldular gibi göründü. 3-4 dakika boyunca rakibe topu hiç vermemek lazımdı. Düşündüğümüz manada oyun üst seviyede değildi ama kazanmaya yeten bir oyun vardı ve ikinci yarıda bu daha farklı olabilirdi. Buradan 3 puan aldık. Beşiktaş takımına ters gelen, iyi bir rakiple oynadık. Belki bu dönemde oynamak bir avantajdı. Bizim de oyuncularımız hem geçen hafta hem bu hafta kazanma isteklerini sahaya yansıttı. Hepsi elinden geleni yaptı. Teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Gönül isterdi hiç hata yapmadan, hiç top kaybı yapmadan, her gittiğini gol atan bir takım olalım... Düşüncemiz o ama her zaman öyle olmuyor. Her takımda bu tip aksamalar oluyor. Böyle pozisyonda kaybetseydik üzülürdük. Rakibe hiç pozisyon vermeden kaybettiğimiz veya berabere kaldığımız maçlar var. Aboubakar, mesela attığı golle oyuna renk kattı ama ikinci yarıda o da diğer oyuncularımız gibi goller kaçırdı. Sonuç olarak 3 puan gerekliydi ama oyun olarak daha hızlı, tempolu oynamak gerekiyordu. Yüksek tempoda olmayan, pas hataları nedeniyle oyun akışı iyi olmayan ama rakibi ortak ettiğimiz bir oyun oldu" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'Ben daha iyi bir Aboubakar bekliyorum'

Haberin Devamı

Vincent Aboubakar'ın performansına ilişkin soruyu yanıtlayan tecrübeli çalıştırıcı, "Fiziksel olarak çok geride başladı ekipten. Az evvel Song da geldi, onunla da konuştum hocası. Benim oyuncum, onun hocası... Ona, 'Seni stoper alacağım zaten' dedim. Geldiği günden beri çalışıyor. Önemli olan bu. Çalışan kazandır. Eksiğini de biliyor. Bocaladı ama şu anda daha iyi. Ben daha da iyi Aboubakar olmasını bekliyorum ki öyle olacak. Alexandru Maxim, iyi geliyor. İnşallah o da oturacak. Ghezzal, bu haftadan itibaren artık tamamen düzelecek. İyi durumda, biraz risk olmasın diye... İdeale yakın bir takım oynatıyoruz ama 1-2 oyuncuyla daha da zenginleşiriz diye düşünüyorum" dedi.

Maç içinde sakatlanarak sedye ile kenara gelen Tayyip Talha Sanuç'un da durumunu değerlendiren Güneş, "Darbe geldi ama diz kısmında olduğu için ne olduğunu söyleyemeyiz. Yarın bir daha bakacağız, kontrol edeceğiz ve ona göre karar vereceğiz. Umarım ciddi boyutta olmaz" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Tecrübeli çalıştırıcı, karşılaşma sonrası basın toplantısında ise özellikle Play-Off konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte Şenol Güneş'in basın toplantısındaki açıklamaları:

 “Kazandığımız için mutluyuz”

Güneş, çok fazla top kaybı yaptıklarını aktararak, “Hoca da Avrupa maçının arasında kaldığı için bu maçta değişiklik yapmak zorunda kaldı. Rakibin yorulacağını biliyorduk. Koşu mesafesinde de en başta olan Başakşehir. 10 kişi de 11 de olsa koşabilen bir takım. Aynı zamanda topa sahip olan takım. Yüzde 58 seviyelerinde. Oyun başında kontrollü oynayıp çımaya çalıştık. Atacağımız toplarla öne gitmeye çalışıyorduk. Golü bulunca avantaj yakaladık. Çok top kaybı yaptık. Hem gol kaçırmada hem paslarda bunları yapabilseydik daha fazla pozisyon bulabilirdik. Rakip her an maça ortak gibi göründü. Tamamına bakınca hak ettiğimiz maçı aldık. Kazanma isteği iyiydi. 3 puan önemliydi. Rakip bize ters gelen bir takımdı. Kazanma oranımız yok gibiydi. Kritik maçtı kazandığımız için mutluyuz” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

“Play-Off, futbolu ilgilendiren herkesin ortak aklıyla alınması gereken bir karar”

Şenol Güneş, sezon sonunda ilk 4 takımın Play-Off oynaması tartışmalarıyla ilgili gelen soruya, “Sıralamaya bakmadan şu anda 3. duruyoruz ama ikincilik, üçüncülük, dördüncülükten çok oyunu üste seviyeye çıkarmalıyız. Geçen hafta hızlı oynamamıza rağmen pas yüzdemiz daha iyiydi. Çok kaçırmıştık. Bugün de pas hatalarımız çoktu. Sıralamaya takılmıyoruz. Bizim dışımızda konuşuluyor. Dün de öyle söylendi. Biz istiyormuşuz gibi. Benim veya başkanın dışına kayıyor olay. Bu tip kararların federasyon, Kulüpler Birliği ve futbolu ilgilendiren herklesin ortak düşüncesi ile alınmalı diye söyledik. Biz bir şey talep etmiyoruz. Federasyon bir karar almışsa yapacak bir şey yok” cevabını verdi.

“Salih’in özgüveni olması lazım”

Salih Uçan’ın son iki haftadır gole yaptığı katkılar ile ilgili yöneltilen soruya Güneş, “Salih’in özgüveni olması lazım. Sadece Salih değil Amir’in Gedson’un da aynı şekilde. Oyunlar, sonuçlar bazen güvende yaralama açabilir. Oyun önemli. Bu 3’lüye Maxim’i de ilave ettik. 4 oyuncuda da farklılıklar var. Salih iki yönlü pas atıyor. Amir ortada olduğu müddetçe Salih ve Gedson da her iki görevi bekliyorum. Gedson kendini arıyor. Daha iyi olabilir” yanıtını verdi.

“Büyük oyuncuların bu kadar top kaybıyla oynamaması lazım”

Kaçırdıkları ne gol pozisyonlarını düzeltmek için çok çalışacaklarını ifade eden deneyimli çalıştırıcı, şu ifadelere yer verdi:
“Aboubakar’ın attığı gole bakınca kafayla kaçırdığı olabilir. Duran toplarda net pozisyonlar buldu, vuramadı. O konuda da mesafe aldık. Seken topları zaman zaman atıyoruz. Rosier’in Redmond’un kaçırdığı pozisyonlar var. Karşı kaşıya atılması gereken pozisyonları olmadığı zaman sıkıntı oluyor. Rakip için de geçerli. Bunları yaşayacağız. Düzeltmek için çok çalışacağız. Savunma hücumu birlikte yaparsak daha iyi olur. Tayfur girdi olumlu işler yaptı. Hem geri geldi hem yardım etti. Büyük oyuncuların bu kadar top kaybıyla oynamaması lazım.”

“Ghezzal’ın ufak bir sakatlığı var”

Şenol Güneş, Ghezzal’ın bugün MR çekildiğini ve küçük bir sakatlığı olduğunu ifade ederek, “Geçen maçta orta sahamız da dinamik başladı. Bugün Ghezzal ile başlamayı düşünebilirdim ama takımı bozmamak için oyuna göre hamle yapmayı düşündüm. Rakibin yorgunluğu vardı. Ghezzal antrenmanda oyuna katılınca hafif ağrı oldu. MR çektirdik. Ufak bir şey var. Bugün de istedi ama riske etmek istemedim. Kendisi de kenarda kaldı” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZ