MENÜ

Bernard Mensah kimdir, nereli, kaç yaşında? Bernard Mensah hangi takımlarda oynadı? Bernard Mensah'ın maaşı ne kadar?

1 Temmuz 2019'da 2,8 milyon Euro bonservis bedeli ile Kayserispor'a transfer olan Bernard Mensah, 2020-2021 sezonunda yaz transfer döneminde Beşiktaş'a satın alma opsiyonu ile bir yıllığına kiralanmıştır. Siyah Beyazlı ekipte ilk maçına 13 Eylül 2020'de sezonun ilk haftasında deplasmanda 3-1 yendikleri Trabzonspor karşısında çıkmıştır. Bernard Mensah kimdir, nereli, kaç yaşında? Bernard Mensah hangi takımlarda oynadı? Bernard Mensah'ın maaşı ne kadar? sorularının yanıtları ve detaylar haberimizde.

Bernard Mensah kimdir, nereli, kaç yaşında? Bernard Mensah hangi takımlarda oynadı? Bernard Mensah'ın maaşı ne kadar?

Milyonlarca taraftarın tek yürek olup büyük bir heyecanla izlediği maçların en önemli kahramanları kuşkusuz futbolcular. Özellikle milli takım maçları duygusal olarak da ayrı bir yere haiz. Gerek dev dünya liglerinde gerek milli takım forması ile sergilediği etkileyici futbolu ile göz dolduran genç oyunculardan biri de Bernard Mensah. Ülkemizde de transfer dönemlerinde adı büyük kulüplerle anılan yıldız yaşı, nereli olduğu, maaşı ve futbol kariyeri ile mercek altında.

Haberin Devamı

Bernard Mensah kimdir, nereli?

Bernard Mensah'ın tam adı Bernard Oliver Mensah. Gana'nın Accra kentinde doğan yıldız futbolcunun kariyerine ilk olarak 2010 yılında Feyenoord Ghana'da başladığı biliniyor. İki sezon boyunca bu takımda forma giydikten sonra 2012 yılında Vitoria Guimaraes takımının alt yapısına geçmiştir. Yalnız bir sezon alt yapı kademesinde top oynadıktan sonra 2013-2014 sezonunda B takıma yükseltilmiştir. Milli takım kariyerine bakıldığında ise ilk kez 8 Haziran 2015'te Gana milli takım formasını giyme gururunu yaşamıştır.

Bernard Mensah kaç yaşında?

Bernard Mensah, 17 Ekim 1994 yılında doğmuştur. 2020 yılında 26 yaşında olan genç yıldız, güçlü performansı ve yeteneği ile ilerleyen yıllarda daha iyi yerlere geleceğinin sinyallerini vermektedir. 2013-2014 sezonu içerisinde B takımı ile toplamda 26 maça çıkan yıldız futbolcu, bu maçlarda 9 gol kaydetmiştir. Performansı ile teknik ekibin dikkatini çeken Bernard Mensah, A takıma yükselmiştir. A takım ile birlikte çıktığı maçlarda ilk sezonda 30 kez sahada forma giyme şansını yakalamış ve 5 kez fileleri havalandırmıştır.

Haberin Devamı

Bernard Mensah Süper Lig'de hangi takımlarda oynadı?

Futbol kariyerine Fetteh Feyenord takımı ile adım at Bernard Mensah, 2012 yılında Portekiz ekiplerinden Guimares'ın alt yapısında top oynadıktan sonra 2015 yılında 4 milyon Euro bonservis bedeli ile İspanya'nın köklü takımlarından Atletico Madrid'e transfer olmuştur. Atletico Madrid'e transfer olduktan bir gün sonra 2015-2016 sezonu için La Liga ekiplerinden Getafe kiralık olarak verilmiştir. Bernard Mensah, 18 Ağustos 2016 yılında eski takımı Vitoria'ya kiralık olarak geri dönmüştür. 26 Temmuz 2017'de ise Türkiye Süper Lig takımlarından Kasımpaşa'ya kiralık olarak geçmiştir.

Oyuncunun kiralama döneminin sona ermesi üzerine takımına geri dönerken devreye Süper Lig ekiplerinden Kayserispor girmiştir. Mensah, 2 Temmuz 2018 yılında sezon sonu satın alma opsiyonu ile Kayserispor'a kiralanmıştır. 400 bin Euro bedel karşılığında Kayserispor formasını giymiştir. 1 Temmuz 2019'da 2,8 milyon Euro bonservis bedeli ile Kayserispor'a transfer olmuştur.

Haberin Devamı

2020-2021 sezonunda yaz transfer döneminde Süper Lig'in siyah beyazlı takımlarından Beşiktaş'a satın alma opsiyonu ile bir yıllığına kiralanmıştır. 17 Ağustos 2020'de sözleşmeyi imzalamıştır. Ünlü yıldız, Beşiktaş forması ile ligdeki ilk maçına 13 Eylül 2020'de sezonun ilk haftasında deplasmanda 3-1 yendikleri Trabzonspor karşısında çıkmıştır. İlk 11'de yerini alan Mensah, 79. dakikada yerini Adem Ljajic'e bırakmıştır. Beşiktaş forması ile ligdeki ilk golünü 63.dakikada penaltıdan atmıştır.

Türkiye'ye hangi takımdan geldi?

Bernard Mensah'ın Türkiye'ye hangi takımdan geldiği merak edilerek araştırılmaktadır. Başarılı futbol yıldızı ilk olarak ülkemiz Süper Lig takımlarından önce Kasımpaşa'ya sonra Kayserispor'a Atletico Madrid takımından kiralık olarak transfer edilerek Türkiye liglerine gelmiştir.

Bernard Mensah'ın 2021 yılında futbol sezonunda formasını giydiği ve şampiyonluğa ulaşması için mücadele edeceği takım Süper Lig'in efsane ve köklü takımlarından Beşiktaş'tır. Beşiktaş'a Kayserispordan kiralık olan yıldız futbolcu, Beşiktaş'a 19 Ağustos 2020 yılında katılmıştır. Beşiktaş ile sözleşmesinin bitiş tarihi tarihi ise 30 Haziran 2021 yılıdır. Kayserispor ile sözleşmesinin sona erme tarihi ise 30 Haziran 2023'tür.

Haberin Devamı

Bernard Mensah'ın maaşı ne kadar?

Ganalı oyuncu Bernard Mensah'ı satın alma opsiyonu ile kiralayan Beşiktaş oyuncuya yıllık olarak 1,3 milyon Euro'nun yanında 100 bin Euro bonus ödeyeceğini açıklamıştır. Beşiktaş, ünlü futbolcu için Kayserispor'a ise 500 bin Euro kiralama bedeli ödeyecektir.

Oynadığı Mevki

Bernard Mensah, 1.80 boyu ile orta saha mevkiinde top koşturmaktadır. Taraftarlara heyecan dolu maçlar izleten yıldız oyunculardan biridir. Sağ ayağına hakim olan Bernard, yan mevkiler olarak merkez orta saha ve sağ kanat mevkilerinde de on numara olarak etkin görevler üstlenmektedir.

Oyun Stili

Bernard Mensah'ın oyun stilinde; kontra atak tehdidi, koşu yoluna pas atma, adam geçme ve sık faul alma öne çıkmaktadır. Kilit pas verme ve duran top kullanma özellikleri en güçlü özellikleri arasında sayılmaktadır.

YORUM YAZ