MENÜ

Türkiye-Sırbistan basketbol maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası'nda D Grubu'ndaki ilk maçında Sırbistan ile karşı karşıya gelecek. Ay Yıldızlılar, son şampiyonu devirmek için parkeye çıkacak. Türkiye-Sırbistan basketbol maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? sorularının yanıtları ve karşılaşma öncesi detaylar haberimizde.

Türkiye-Sırbistan basketbol maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Slovenya ve İsrail'in ortaklaşa düzenleyeceği 2023 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası başlıyor. A Milli Kadın Basketbol Takımımız, D Grubu'nda doğrudan çeyrek finale çıkmak için liderliği kovalayacak. Maçlarını Sloveya'da oynayacak Ay-Yıldızlılar'ın ilk rakibi ise son şampiyon Sırbistan olacak. Gruptaki diğer maçta ise, Slovakya ile Macaristan kozlarını paylaşacak.

Haberin Devamı

Türkiye-Sırbistan basketbol maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Bugün Slovenya'nın başkenti Ljubljana’da oynanacak ve TSİ 16.00'da başlayacak Türkiye-Sırbistan maçı TRT Spor'dan naklen yayınlanacak. Karşılaşmanın canlı skor takibi haberimizde olacak.

Üst üste 10. kez Avrupa Şampiyonası

İlk kez 2005 yılında düzenlenen şampiyonada yer alan milliler, üst üste 10. kez Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek. Ay-yıldızlılar, şampiyona tarihinde 2011 yılında gümüş madalya, 2012 yılında da bronz madalya kazandı.

Türkiye ile Sırbistan, 24. randevuda

A Milli Kadın Basketbol Takımı, Sırbistan ile bugüne kadar 23 kez karşılaştı. Geride kalan mücadelelerde ay-yıldızlılar 8 kez parkeden galip ayrılırken, Sırbistan ise 15 kez kazandı. İki ülke ilk kez 8 Eylül 2003 tarihinde İspanya’daki hazırlık turnuvasında mücadele etti ve milliler 78-57’lik skorla kaybetti. Türkiye ile Sırbistan son olarak ise 10 Haziran 2022 tarihinde Belgrad’daki hazırlık maçında karşı karşıya geldi ve milli takım rakibine 56-55'lik skorla mağlup oldu.

Haberin Devamı

12 kişilik kadro

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın 12 kişilik kadrosunda; Alperi Onar, Derin Erdoğan, Elif Bayram, Esra Ural Topuz, Feride Şevval Akalan, Gökşen Fitik, İlayda Güner, Sevgi Uzun, Meltem Yıldızhan, Olcay Çakır Turgut, Teaira McCovan ve Tilbe Şenyürek bulunuyor.

A Milli Kadın Basketbol Takımımız'ın D Grubu’ndaki maç programı şu şekilde:

15 Haziran Perşembe

TSİ 16.00 | Türkiye – Sırbistan

16 Haziran Cuma

TSİ 13.15 | Macaristan – Türkiye

18 Haziran Pazar

TSİ 21.45 | Türkiye – Slovakya

Turnuva Formatı

Slovenya ve İsrail'in ortaklaşa ev sahipliğinde düzenlenecek FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası'nda toplam 16 takım, dörderli şekilde 4 grupta mücadele edecek.

Maçların ardından grubunu lider tamamlayan takımlar, doğrudan çeyrek finale kalacak. Grup ikincileri ile üçüncüleri ise 19 ve 20 Haziran tarihlerinde çapraz eşleşmeyle birbiriyle karşılaşacak ve kazanan taraflar, son 8 takım arasına adını yazdıracak.

Tek maç üzerinden oynanacak çeyrek final maçları 22 Haziran'da, yarı finaller ise 24 Haziran'da yapılacak. Şampiyona, 25 Haziran'daki final ve üçüncülük maçlarıyla tamamlanacak.

YORUM YAZ