MENÜ

Trump'a sporculardan karşı cephe

ABD Başkanı Donald Trump'ın spor alanındaki sert söylemleri devam ediyor. Fakat bu kez karşısında sporcular da çok sert bir cephe oluşturmuş durumdalar.

Trump'a sporculardan karşı cephe

ABD Başkanı Donald Trump'ın spora yönelik sert söylemleri karşısında sert bir tepki, kuvvetli bir cephe buldu. İşte son günlerde sporcular ve Donald Trump arasında gerilimi yaratan olaylar:

Stephen Curry olayı

Stephen Curry, ABD Başkanı Donald Trump hakkında ne zaman ne diyeceğini bilmeyen bir adam olarak bahsetmişti. Trump'ın yaptıklarını savunmadığını söyleyen Curry'e ABD Başkanı'ndan cevap gecikmedi.

Donald Trump, Twitter üzerinden Curry'e yönelik: “Beyaz Saray’a çıkmak şampiyon takım adına bir onurdur. Stephen Curry’nin tereddütleri var ve bu nedenle davetimi geri çekiyorum!” açıklamalarında bulunmuştu.

İkili arasında yaşanan bu olaya birçok isim müdahil olurken Donald Trump başka bir bomba ile karşısındaki isimlerin sayısını arttırmış oldu.

Trump'ın kinci hedefi NFL

Amerikan Futbol Ligi oyuncularından Colin Kaepernick, bir keresinde Amerika Ulusal Marşı okunurken ayağa kalkmamış ve yedek kulübesinde oturmayı tercih etmişti.

Kaepernick daha sonra yaptığı açıklamada bunu siyahlara karşı uygulanan polis şiddetine eleştiri nedeniyle yaptığını belirtmişti. Daha o zaman Trump'tan büyük tepki gören Kaepernick eylemini sürekli hale getirdi. Siyahlara yönelik ırkçılık içerdiğini düşündüğü marşa ayağa kalkmadan zaman zaman tek diziyle yere çökerek eşlik ediyordu.

Trump, oldukça sinirlerini bozan bu olaya geçtiğimiz gün Alabama'da katıldığı bir etkinlikte konuşarak bir tepki daha gösterdi ama söylemleri oldukça sertti.

Trump, taraftarlara "NFL takımı sahiplerinden birinin, bayrağımıza saygısızlık yapan bir oyuncuya 'Bu o... çocuğunu hemen sahadan çıkarın, kovuldu' demesi hoşunuza gitmez miydi?" şeklinde seslendi.

LeBron James: "Beyaz Saray'a gitmek, sen gelene kadar onurdu!"

İlk olarak LeBron James, Stephen Curry-Donald Trump tartışmasına müdahil oldu.

Cleveland Cavaliers'ın yıldızı Trump'ı kastederek Twitter'dan "Seni serseri, Stephen Curry zaten gelmeyeceğini söylemişti. Yani ortada davet falan yok. Beyaz Saray'a ziyaret etmek sen oraya gelene kadar bir onurdu." yazdı.

Chris Paul'den sert tepki

Chris Paul, Donald Trump'ın Curry'e ve Amerikan futboluna yönelik yorumlarına kayıtsız kalmayan bir başka isim oldu.

Houston Rockets'ın yıldızı "Ülkemizde olan biten birçok şey varken kimin diz çöktüğünden, kimin Beyaz Saray'ı ziyaret edip etmediğinden sana ne?" şeklinde Donald Trump'a seslendi.

Açıklamalarına devam eden Curry, "Bahsettiği oyunculardan herhangi birini arayıp suratına o... çocuğu diyebilecek kadar adam olduğundan şüpheliyim" şeklinde Trump'a yönelik yorumlarını daha da sertleştirdi.

Golden State Warriors cephesi

Donald Trump'ın iptal ettiği davetin Curry'e mi yönelik, Warriors'a mı yönelik olduğu tam netleşmemişken Warriors, yıldızına karşı yapılan tutumu üstüne alınarak açıklamada bulundu.

ABD Başkanı Trump'ın kendilerinin davet etmemesini belirtmesini kabul ettiklerini açıklayan Warriors yönetimi , Amerikalı olmanın en büyük özelliklerinden biri vatandaşlarımızın kendileri için önemli olan konulardaki görüşlerini rahatça belirtmeleridir şeklinde açıklamalarına devam etti.

Donald Trump aslında Warriors'ın davetini tam anlamıyla geri çekmemişken bu açıklamayla son NBA şampiyonu bir anlamda daveti reddetmiş oldu.

Adam Silver'dan açıklama

Sporun her alanında Trump'a tepkiler artarken NBA Komisyoneri Adam Silver da biraz daha ılımlı bir açıklama ile olaylara müdahil oldu.

Adam Silver,"Ben, şampiyon takımın Beyaz Saray ziyaretini ender gerçekleşen bir fırsat olarak görürdüm. Bunun gerçekleşmeyeceğini öğrenince hayal kırıklığı yaşadım. Ama her şeyden önemlisi, aktif bir rol alarak kritik konulardan konuşmaktan kaçınmayan oyuncularımızla gurur duyuyorum." açıklamasını yaptı.

Donald Trump'a sporun her alanında büyüyen tepkiler şu an için Amerika'nın ana gündem konularından biri durumunda.

Haberin Devamı
YORUM YAZ