MENÜ

Semtten çıktı, büyüklere kafa tutuyor

2011 yılında Kemal Karakurt önderliğinde parkelere "merhaba" diyen Bosna Basket, bu süreçte oynadığı basketbol ve aldığı başarılı sonuçlar ile dikkat çekiyor.

Semtten çıktı, büyüklere kafa tutuyor

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinin Yenibosna semtinde faaliyetlerine devam eden Bosna Basket, kısıtlı imkanlarına rağmen 2016-2017 Sezonu Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi'nde 6'lı Finallere kalarak büyük dikkat çekti.

Kadro planlamasında genç oyunculara yer veren Bosna Basket, sezona 10 takımın mücadele ettiği A Grubu'nda başladı. Bu grupta 14 galibiyet 4 mağlubiyetlik performansı ile Bosna Basket; Fenerbahçe Gelişim ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ardından 3. sırayı alarak adını Eleme Grubu'na yazdırdı.

KBBL Eleme Turu'nda 6 takımlı D Grubu'nda yer alan Bosna Basket, 7 galibiyet 3 mağlubiyet ile Bayraklı Belediyespor'un ardından grubunu 2. sırada bitirdi ve KBBL Final Grubu'nda yer almaya hak kazandı.

Bütçesi dahilinde ve kendi imkanları ile önemli işlere imza atan Bosna Basket Başantrenörü Kemal Karakurt, bu başarının altında disiplinli bir çalışma sistemi kurmaları ile takım içerisinde güzel bir arkadaşlık ortamı yaratmalarının olduğunun altını çizdi.

Semt takımı kimliği ile turnuvaya renk katacak olan Bosna Basket, 15-20 Mayıs tarihleri arasında Adana'da düzenlenecek KBBL Final Grubu'nda Bayraklı Belediyespor, Fenerbahçe Gelişim, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Alanya Belediyespor gibi takımlarla bir üst lig mücadelesi verecek.

Tek devreli lig usulüne göre oynanacak olan Final Grubu'nda ilk iki sırayı alan ekipler, bu zorlu sezonun ardından Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Lig'e yükselecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ