MENÜ

Potada Türk devrimi: 124-115

Kayseri'deki All-Star şölenine Türkler damgasını vurdu. Daha önce sürekli kazanan Yabancılar Karması'nın hegemonyasına son veren Yerliler'de Kaya MVP, Sinan smaç, Engin de 3 sayı şampiyonu oldu.

Potada Türk devrimi: 124-115

Öncelikle salon ve Kayseri’den başlayalım. Kayseri, Antalya’nın elenmesiyle beklemediği bir anda Dünya Şampiyonası gibi önemli bir organizasyona ev sahipliği yapma hakkını kazandı. Salonu hazır, şehir de hazırlanıyor. Federasyon, Dünya Şampiyonası öncesi ısınma turları atıyor. Kayseri halkını, salonu, organizasyonu ısıtmaya çalışıyor dev organizasyon öncesi. Kadir Has Spor Salonu, büyük, modern, şirin ve kullanışlı. Salon da tıklım tıklımdı. Genç nüfus çoğunluktaydı. Yazın da salonun tamamen dolu olması kuvvetle muhtemel.

All-Star’ın Euroleague ve Eurocup’ta son hafta öncesine denk getirilmesi kafalarda soru işareti oluşturmuştu. Federasyon’un mantığına göre bu oyuncular kritik ve sert lig maçları oynayacağına, hafta sonunu daha rahat ve stressiz geçirecek. Yanlış da sayılmaz. Ama Fenerbahçe Ülker böyle düşünmediği için Zalgiris Kuaunas maçına hazırlanmak gerekçesiyle Preldziç ve Kinsey’i göndermedi Kayseri’ye.

Kahraman Sinan
All-Star, daha önce Avrupa-Asya ayrımcılığıyla oynanıyordu. Ardından, ‘ırklara!’ göre ayrıldı takımlar. Türkler’le, Türk olmayanlar bu şölene renk katmak için karşı karşıya geldi. Her seferinde bizden olmayanlar kazandı. Yerli yıldızlar, hoplayan zıplayan rakipleri karşısında atletik olarak geride kaldı. Dün bir sürpriz bekledik aslında. Çünkü 4 tane iri kıyım siyahi rakibini geride bırakıp ‘smaç yarışması’ şampiyonu olan kısacık Sinan Güler, ‘White man cant jump’ (Beyaz adam zıplayamaz) tabusunu yıkıyordu aynı zamanda. Türk Yıldızlar da pekala yıkabilirdi tabuları. Ama 12 kişilik takımda sadece 1 tane Sinan Güler vardı. Fakat diğerleri, Sinan’dan buldukları cesaretle müthiş bir özgüvenle başladı maça. Sinan, Engin, Kaya, özellikle Furkan ve diğerleri hiç geri adım atmadı, tarihi bir zafere (!) imza attı. Özellikle 3. periyodun sonunda 90-80’den müthiş bir geri dönüş yapıp ilk kez yabancıları yenerlerken, günün kahramanlarından biri de MVP seçilen Kaya Peker oluyordu.

Genlerimizde var
Üç sayı yarışmasında ise genlerimizdeki şutör DNA’sının varlığı bir kez daha kanıtlandı. 1990’dan bu yana Hüsnü Çakırgil, Altar Tunçkol (2), Levent Topsakal, Tutku Açık, Harun Erdenay, Ömer Ünver (2) alt etmiş hep yabancı rakiplerini. Basketbolumuzun duayeni Yalçın Granit söylemişti daha önce defalarca. Askerde bağırırdık hep bir ağızdan ‘Her Türk asker doğar’ diye. Yalçın Ağabey de, ‘Her Türk’ün şutör doğdunda ısrar edip durdu sürekli. Ekol yaratırken bunu göz önüne almamız gerektiğini belirtti. Nitekim dün de Engin Atsür hem Yalçın ağabeyin teorisinin doğrulunu ispatlarken, Hüsnü, Altar, Levent, Tutku, Harun ve Ömer’den bayrağı devraldı.

Sinan’dan iyisi yok
Smaç yarışmasına Efes’ten Sinan Güler, Tofaş’tan Brandon Bowman, Darüşşafaka’dan Davison, Bornova’dan Brown ve Beşiktaş’tan Baxter katıldı. Sinan ve Bowman jüri oylarıyla finale kaldı. Finalde ise birbirinden güzel smaçlar yapan Sinan, 4 Amerikalı rakibini geride bırakıp organizasyonun şampiyonu olmayı başardı.

Üç sayının kralı Engin
Üç sayı yarışmasının elemelerinde Beşiktaş’tan Engin 17, Karşıyaka’dan Toolson 20, Mersin’den Baron ise 22 sayıyla finale kaldı. Finalde Engin 19 puan topladı, Toolson 18’de kalırken, ilk turda şov yapan Baron 5’te 5’le başlamasına rağmen sonra durdu, sadece 16 puan toplayabilince Engin Atsür, günün birincisi oldu.

Slovenler’den smaç şov
Basketbol Federasyonu organizasyona renk katmak için dünyaca ünlü Sloven gösteri grubu ‘Dunking Devils’i Kayseri’ye davet etti. Trambolin yardımıyla birbirinden harika smaçlar yapan ‘Dunking Devils’ izleyenleri büyüledi. Gün boyunca da Litvanya’nın Zalgiris Kaunas takımının dans grubu, yaptıkları şovlarla şölene renk kattı.

Gökhan German

Türkler-Yabancılar: 124-115
SALON: Kadir Has
HAKEMLER: Recep Ankaralı, Serdar Ünal, Esat Güneri
TÜRKLER KARMASI: Bekir *** 6 Barış *** 9, Engin **** 20, Hakan *** 3, Semih *** 12, Kerem *** 2, Kaya **** 26, Evren *** 6, Ersin *** 9, Muratcan *** 5, Sinan *** 11, Furkan **** 15
YABANCILAR KARMASI: Shipp *** 12, Douby *** 12, Williams *** 10, Rakoçeviç *** 16, Toolson *** 12, Holston *** 4, Rancik *** 13, Bowmen *** 2, Baxter *** 10, Jasaitis *** 4, Chatman *** 13, Davidson *** 7
1.Periyot: 28-27, Devre: 53-55, 3.Periyot: 87-90

Haberin Devamı
YORUM YAZ