MENÜ

Panathinaikos-Anadolu Efes maçı hangi kanalda, saat kaçta?

THY Euroleague’de 2. yarıya Panathinaikos maçıyla giren Anadolu Efes’te coach Ergin Ataman, deplasmanda kazanmanın hesaplarını yapıyor. Atina’da oynanacak zorlu sınav öncesi başarılı çalıştırıcı, “Puan farkını kapatmak için deplasmanlardan galibiyetler çıkarmamız gerekiyor” dedi. Peki, Panathinaikos-Anadolu Efes maçı hangi kanalda, saat kaçta? Maçın canlı anlatımı ve skor takibi fanatik.com.tr'de.

Panathinaikos-Anadolu Efes maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Turkish Airlines EuroLeague'de ilk yarıyı 15. sırada bitiren ve Play-Off şansını sürdürmek adına seri galibiyetlere ihtiyacı olan Anadolu Efes, 16. haftada bugün Atina’da Panathinaikos ile mücadele edecek. Ligde geride kalan 15 haftada Efes, 4 galibiyet, 11 mağlubiyetle 15. sırada yer alırken, Panathinaikos ise 10 galibiyet, 5 mağlubiyet ve averajla 3. sırada bulunuyor. İki takım arasında bu sezonun ilk yarısında oynanan müsabakada Yunan ekibi parkeden 1 sayı farkla 82- 81’lik skorla galip ayrılmıştı.

Panathinaikos-Anadolu Efes maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague 16. hafta karşılaşmasında 4 Ocak Perşembe günü Yunanistan’ın Panathinaikos Superfoods takımı ile deplasmanda mücadele edecek. Olympic Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma TSİ 22:15’te başlayacak ve beIN Sports 3 ekranlarından naklen yayınlanacak. Maçın canlı anlatımı ve skor takibi fanatik.com.tr'de olacak...

​Avrupa arenasındaki 607. randevu

Avrupa arenasındaki 607. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 606 karşılaşmada 337 galibiyet ve 269 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 55,6) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 359. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 358 karşılaşmada 180 galibiyet ve 178 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 50,3) elde etti.

Anadolu Efes ile Panathinaikos Superfoods Avrupa kupalarında bugüne kadar 26 kez karşılaşırken, takımımız dokuz galibiyet ve 17 mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan altı maçta takımımız iki galibiyet ve dört mağlubiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 20 karşılaşmada takımımız yedi galibiyet ve 13 mağlubiyet elde etti.

Turkish Airlines Euroleague’in 15. haftasında Anadolu Efes, Almanya’nın Brose Bamberg takımını Sinan Erdem Spor Salonu’nda 69-58 mağlup etmiş, Panathinaikos Superfoods ise İspanya’nın Valencia takımına deplasmanda 67-63 yenilmişti. Euroleague’de 15. hafta sonunda Anadolu Efes dört galibiyet ve 11 mağlubiyet ile 15. sırada, Panathinaikos Superfoods ise 10 galibiyet ve beş mağlubiyet ile üçüncü sırada yer alıyor.

‘İyi savunma yapmalıyız’

Euroleague’in ikinci yarısına dezavantajlı başladıklarını söyleyen coach Ergin Ataman, “Puan farkını kapatmak için deplasmanlardan galibiyetler çıkarmamız gerekiyor. Panathinaikos takımı disiplinli basketbol oynayan bir ekip. Özellikle Calathes takımı çok iyi organize ediyor. Ayrıca hem dış oyuncuları hem de uzunları çok tehlikeli oyuncular. Biz, iyi savunma yaparak maça ortak olup kazanmaya gayret edeceğiz” yorumunu yaptı.

Toney Douglas kadroda

Bu arada Lacivert- Beyazlılar’ın oyun kurucu bölgesine transfer ettiği ABD’li oyun kurucu Toney Douglas’ın kadroda yer alması beklenirken, Panathinaikos’ta ise 3 maçtır forma giyemeyen Nick Calathes hafta sonu Yunan Ligi’ndeki maçla takıma geri döndü. Bir diğer sakatlığı bulunan Pappas’ın ise oynayıp oynamayacağı belirsiz.

Panathinaikos

Singleton
Rivers
Pappas
Denmon
Gist
Vougioukas
Lekavicius
Gabriel
Auguste
Lojeski
Calathes
Antetokounmpo T.

Anadolu Efes

McCollum
Brown
Birkan
Onuralp
Douglos
Motum
Stimac
Dragic
Muric
Dunston
Simon
Mustafa

Haberin Devamı
YORUM YAZ