MENÜ

İstanbul'da görüşürüz! 55-44

Potanın Perileri, Dünya Şampiyonası'nda 2'de 2 yaptı. Fransa'nın ardından Kanada'yı da son 5 dakikadaki oyunuyla 55-44 yenen Millilerimiz, grup liderliğini garantiledi, çeyrek finallerin oynanacağı İstanbul'un yolunu tuttu.

İstanbul'da görüşürüz! 55-44

Dünya Şampiyonası'ndaki ilk maçında Fransa'yı yenerek çeyrek final için büyük bir adım atan Potanın Perileri, Kanada engelini de aştı. Ay-Yıldızlılar, ilk 34 dakika vasat bir oyun sergilemesine rağmen, Amerika Kıtası temsilcisini 55-44 mağlup edip, çeyrek finale direkt gitmemize sağlayan grup liderliğini garantiledi ve yarınki Mozambik maçı öncesi, kürsü için İstanbul'un yolunu tuttu. Milli Takımımız aynı Fransa maçının ilk yarısında olduğu gibi, Kanada önünde de vasat bir oyun sergiledi, hatta kötü basketbolunu 34.dakikaya kadar sürdürdü. Neyse ki asisti düşük (5), top kayıpları fazla (17) bir Kanada'da da olunca, kötünün kötüsü basketbolumuzla oyunun içinde kaldık. İlk çeyrek 17-17 eşitlikle geçerken, Türkiye benchten gelen oyunculardan hiç yararlanamadı. Kanada kenardan 10 sayı bulurken, Millilerimiz sadece Tuba'nın üçlüğüyle destek gördü. Ay-Yıldızlılar devreyi Fransa maçında ilk yarıda 0 sayı atan Sanders (8), Nevriye (9) ve Işıl'ın (4) skoruyla 24-22 üstün geçti.

Haberin Devamı

Benchten destek gelince...

Potanın Perileri, üçüncü çeyrekte de bir türlü temposunu yakalayamadı. İçeri penetre etmeyi denemeyen Millilerimiz bu yüzden bu bölümün sonunda sadece 2 kez serbest atış çizgisine gitti. İlk yarıda sayı atan isimlere; Sanders (10), Nevriye (11) ve Işıl'a (4), Tuba'nın ardından Esmeral'den de destek geldi, son bölüme 31-31 eşitlikle girildi. 4.çeyreğe iyi giren Türkiye, skorda Birsel'den de destek görünce, 35'te maçı kopardı: 41-37. Üst üste gelen sayılarla, farkı (48-40) açıp, zafere gitti. Kaptan Nevriye yine takımını taşırken, Ay-Yıldızlı formayı ikinci resmi maçında giyen Sanders, 18 sayı, 6 ribauntla yine gözdoldurdu.

Hatice Yücel

YORUM YAZ