MENÜ

Fenerbahçe Galatasaray Odeabank maç sonucu: 92-74

Ezeli rakibine Ülker Arena’da 5 yıldır yenilmeyen Fenerbahçe, 20 Ekim’deki Avrupa Ligi maçında Abdi İpekçi’de mağlup ettiği Aslan’ı ağırladı. Sarı-Lacivertliler, Aslan'ı bir kez daha yenerek seriyi sürdürdü...

Fenerbahçe Galatasaray Odeabank maç sonucu: 92-74

Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank, ligde karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki tatlı çekişme bu sezon basketbolla başladı. İki ezeli rakip, tarihte ilk kez Avrupa Ligi’nde karşı karşıya gelmiş ve Sarı-Lacivertliler, Aslan’ı Abdi İpekçi’de 87-103’lük farklı skorla mağlup etmişti.

İki haftanın ardından Fenerbahçe ile Galatasaray bu kez ligde kozlarını paylaştı. Ülker Arena’daki mücadeleye, Euroleague’den Olympiakos zaferiyle moralli dönen Aslan rövanş için gelmişti.

Kanarya ise, İspanya deplasmanından ağır yenilgi almıştı. Biri moralli, biri moralsizdi ancak kadro derinliği, oyuncuların eşleşme farkı, skora da yansıdı.

İkinci yarıda işi bitirdi

Maçın ilk yarısında Galatasaray farkın açılmasına izin vermedi. Özellikle de üçlüklerle oyunun içinde kalan Sarı-Kırmızılılar, 1. çeyreği 20-19 üstün geçti. Aslan’ın dış şutlardaki başarısı 2.çeyrekte de sürdü. Sinan (2/3), Daye (2/2), Micov, Göksenin ve Dentmon (1/1) üçlükle oynadığı maçta, konuk ekip, 15. dakikada farkı 9’a çıkardı: 26-35. Ancak maçın kırılması, Fenerbahçe’in bu fark karşısında gösterdiği reaksiyon oldu. Taraftarın desteğiyle savunmasını sertleştiren Fenerbahçe, Sloukas önderliğinde ve pota altındaki üstünlüğüyle 13-2’lik seri yakalayıp, devreyi 41-39 üstün geçti.

İkinci yarıda Fenerbahçe’yi durdurmakta zorlanan Aslan’ın direnci düştü. Oyunun kontrolünü tamamen eline geçiren ev sahibi Datome’nin de üçlükleriyle son bölüme 62-46 üstün girdi. Fenerbahçe 34’te de 24 sayı öne geçtiği maçı 92-74 kazandı.

Hatice Yücel


Ülker Arena'da bir ilk gerçekleşti

Haberin Devamı
YORUM YAZ