MENÜ

Fenerbahçe Beko, kendi işini kendi bitirecek!

Euroleague'de Fenerbahçe, Baskonia ve Zalgiris arasında, son 2 Play-Off biletini hangi takımın alacağını 34. hafta belirleyecek. Bu iki rakibine karşı averaj üstünlüğü bulunmayan Sarı-Lacivertliler'in yoluna devam etmesi için Kızılyıldız'ı deplasmanda yenmesi gerekiyor.

Fenerbahçe Beko, kendi işini kendi bitirecek!

Euroleague'de son 2 yılın şampiyonu Anadolu Efes’in, bu hafta Play-Off'a gidemeyeceği netleşti. Fenerbahçe ise ilk 8 içerisinde yer almasına rağmen henüz garantileyemedi. Aralarında Sarı-Lacivertllier'in de yer aldığı Zalgiris Kaunas ve Baskonia normal sezonun biteceği 34. haftada Play-Off yolunu açacak son bilet için mücadele edecek.

Haberin Devamı

Kötü senaryoda; birinin kaybetmesini bekleyecek

Fenerbahçe bu süreçte, kendi göbeğini kendi kesecek!.. Çünkü Kızılyıldız'ı yenmekten başka çaresi yok. Sarı-Lacivertliler, Sırbistan deplasmanında zafere ulaştığı takdirde, rakiplerinin sonuçların beklemeden, işi kendi bitirecek ve ilk 8'i garantileyen son takım olacak. Ancak kötü senaryoda... Fenerbahçe kaybettiği takdirde; averajda üstün olmadığı Baskonia ve Zalgiris, Olympiakos ile Bayern karşısında galibiyet alırsa Play-Off'un dışında kalacak. Sürpriz bir Kızılyıldız yenilgisi karşısında Sarı-Lacivertliler birinin kaybetmesini bekleyecek!..

Muhtemel Play-Off rakibi Monaco

Sıralama için ise; Kanarya, Play-Off'u kazanarak garantilemesi durumunda, Maccabi ile Partizan galip gelse bile 5. sıradaki yeri değişmeyecek.. Çünkü bu iki takım karşısında averaj üstünlüğü var. Bu şekilde Fenerbahçe'nin Play-Off'taki büyük ihtimalle rakibi Monaco olacak. Tabii bu hesaplar öncesinde, en kritik nokta; Kızılyıldız'ı yenmek.

YORUM YAZ