MENÜ

Çukurova final biletini kaptı

Euroleague'de boy göstereceği final-four için gün sayan, Çukurova Mersin Büyükşehir Belediyesi, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan sezonunda da şampiyonluk yürüyüşüne hız kesmeden devam etti.

Çukurova final biletini kaptı

Normal sezonu lider olarak tamamlayan, çeyrek finalde Çankaya Üniversitesi'ni iki maçta da 100 sayının üzerine çıkarak eleyen Çukurova yarı final serisini de uzatmadı, ikinci maçta Botaş'ı deplasmanda 68-57 yenerek finale çıkan ilk takım olmayı başardı.

Haberin Devamı

Bu maçta tekrar ilk 5'teki yerine dönen Gray etkisini hissettirince, Çukurova farkı yakalarken, ona eşlik eden isim tabii ki Hayes oldu... İki yıldızın yanında konuk ekip Gamze ile de sayılar bulunca ilk çeyreği 20-11 üstün bitirdi. Çukurova, ikinci periyoda da Esra'nın sayılarıyla başladı, Hayes de çift hanelere çıktı. Çeyreğin devamında iki takımın da skor yüzdesi düşse de normal sezonun lideri üstünlüğünü korumayı başardı, soyunma odasına 34-25 önde gitti.

İkinci yarının ilk dakikalarında Çukurova'nın sayıları yağmur gibi yağdı. İlk üç dakikada rakibine sadece 2 şansı tanıyan konuk ekip, 46-27'de farkı 19'a çıkardı. Pota altında Williams'ın sayılar bulması günün formda isimleri Gray ve Hayes'in de performanslarını sürdürmesiyle Çukurova son 10 dakikaya da 53-40 ile 13 fark avantajıyla start verdi. Dördüncü çeyrekte de hata yapmayan, farkın çift hanelerden düşmesine izin vermeyen Çukurova maçı 68-57 kazandı. Çukurova'da 20 sayıyla maçı tamamlayan Hayes en skorer isim olurken, Williams 16, Gray de 13 sayıyla çift hanelere çıktı.

Haberin Devamı

BOTAŞ: Melis 7, Hatice 7, Sevgi 16, Sehernaz, Macaulay 7, Ayşegül 2, Meltem 4, Erica 11, Kathleen: 3
ÇUKUROVA MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE: Asena, Gamze 7, Williams 16, Gray 13, Hayes 20, Özge, Gökşen 4, Cansu, Sinem 2, Esra 6

Maç sonunda sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle gergin anlar yaşanmıştı. Çukurova cephesinden sert açıklamalar geldi.

İşte o paylaşımlar:

Çukurova final biletini kaptı

Çukurova final biletini kaptı

Çukurova final biletini kaptı

YORUM YAZ