MENÜ

"Camianın yüzde 80'i bir menajerlik şirketinin elinde"

Yeşilgiresun Belediye maçında hakem katliamına maruz kaldıklarını öne süren Trabzonspor basketbol şubesi Başkanı Abiş Hopikoğlu, yerel basına yaptığı açıklamada TBF Başkanı Türkoğlu'nun kendisinden özür dilediğini belirtti ve bir menajerlik şirketi için de "Bunlar Türkiye’deki basketbol camiasının %80’ini ele geçirmiş durumdalar" ifadesini kullandı.

"Camianın yüzde 80'i bir menajerlik şirketinin elinde"

Yeşilgiresun Belediye maçında hakem katliamına maruz kaldıklarını öne süren Trabzonspor basketbol şubesi Başkanı Abiş Hopikoğlu, yerel basına yaptığı açıklamada TBF Başkanı Türkoğlu'nun kendisinden özür dilediğini belirtti, bir menajerlik şirketi için de "Bunlar Türkiye’deki basketbol camiasının %80’ini ele geçirmiş durumdalar" ifadesini kullandı.

Hakemlerin art niyetli olduklarını iddia eden Hopikoğlu, “Bunun ispatını yapmamıza bile gerek yok. Verilen karalar ve görüntüler bunun en büyük delilleridir. Bizi en büyük kaygımız, canlı yayındaki bu karşılaşmaya böyle bir yönetim şekline cesaret edilebiliyorsa bu yapının dipten sorgulanıp değişmesi gerekmelidir” ifadelerini kullandı.

'İŞTE FIRSAT BAŞKAN!'

Basketbol Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu’nu göreve çağırdıklarını dile getiren Hopikoğlu, “Kendisi başkanlığa aday olduğunda “Ben basketbola çöken bütün kirli ve kötü odakların kökünü kazıyacağım” diye konuşmuştu. Biz de kendilerine destek verdik. Buyur başkan işte fırsat diye görüşlerimizi kendilerine ilettik. Hakem istemezse hiçbir maçı kazanamazsının ispatı olan bu karşılaşmada kendisi çok önemli karar verecek. Bu hakemlere bir daha hakemlik yaptırmamalı” dedi.

Karşılaşmada 2 kere kural hatası olduğunu ve maçın tekrar oynatılması gerektiğini ifade eden Hopikoğlu, “Maç içerisinde biz oyunculara dokunmasak üflesek dahi o fauller çalınacaktı. Türk basketbolunun kara bir gününü geride bıraktık. Ancak bu işin peşini bırakmak gibi bir niyetimiz yok. Sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz” diye konuştu.

'HESABINI SORACAĞIM!'

Yeşilgiresun cephesine de seslenen Hopikoğlu, “Biz kendilerini çiçeklerle karşılamıştık. Taraftarların arasına geçip dostluk marşı söylemiş bir kişiyim. Ancak onların yönetiminden biri, kendisi sporun içerisinden gelmediğinden olsa gerek bunları düşünememiş. Hatta yöneticilerimizin olduğu bölümdeki taraftarlar karşılaşmayı izlemektense bizlere küfür etmeyi tercih etti. Bunun da hesabını soracağım.

'BEOBASKET'I HEDEF GÖSTERDİ'

Kulüplerin menajer kıskacında olduğunu dile getiren Hopikoğlu, "Menajere bağlı sistem Türkiye basketbolunun en büyük düşmanıdır. Özellikle de Türkiye de BEOBASKET. Bunlar Türkiye’deki basketbol camiasının %80’ini ele geçirmiş durumdalar. 2 yıl önce bunlara ait hoca ve oyuncuların hepsini yollayınca bizi düşman kabul ettiler. Bunlar bu camiaya bu kadar hakim olduğu sürece 300 bin liralık oyuncuyu 1,5-2 milyona aldırabiliyorlar. Bende oynamayan oyuncu başka bir kulüpte harikalar yaratabiliyor. Bu sistemin içeriğini deşmemiz gerekir” dedi.

TÜRKOĞLU HAKEMLER ADINA ÖZÜR DİLEMİŞ

Bu işin peşini asla bırakmayacaklarını dile getiren Hopikoğlu, “Salı veya Çarşamba günün kadar net bir tavır alınmadığı taktirde ki alınacağını düşünüyorum. Çünkü dün Türkoğlu’yla görüşmemde kendisi 'Ben onlar adına sizden özür diliyorum' şeklinde cümle sarf etti. Ancak kendisine özrünün bu hakemlere bir daha düdük çalınmayacağını duyduktan sonra kabul edeceğimi dile getirdim. Yoksa Karşıyaka maçına çıkmayacağız, çıkarsak da dünya kamuoyunun hayat boyu unutamayacağı bir protesto ile çıkacağız."

Basketfaul

Haberin Devamı
YORUM YAZ