MENÜ

Baskonia: 85 - Panathinaikos Superfoods: 84

Turkish Airlines EuroLeague'de Baskonia, sahasında konuk ettiği Panathinaikos'u kritik bir maç sonuyla mağlup ederek ligdeki ilk galibiyetini aldı.

Baskonia: 85 - Panathinaikos Superfoods: 84

Turkish Airlines EuroLeague'de Baskonia, sahasında konuk ettiği Panathinaikos Superfoods'u kritik bir maç sonuyla 85-84 mağlup etti.

Maça etkili başlayan taraf ev sahibi Baskonia'ydı. İlk çeyreğin bitimine 1 dakika kala Baskonia 27-19 önde olan taraftı ama son dakikada gelen 5-0'lık Panathinaikos serisiyle çeyrek 27-24 sona erdi.

İkinci çeyrekte de etkili olan Baskonia, yine bitime 3:25 kala 42-32 ile farkı 10 sayıya kadar çıkardı. Çeyreğin sonunda yine etkili olan deplasman ekibi farkı azalttı ve devre 47-45 sona erdi.

Üçüncü çeyreğin ilk 2 dakikalık bölümü 54-48 Baskonia üstünlüğü ile geçilse de 10-0'lık Panathinaikos serisi çeyreğin bitimine 5:47 kala skoru 54-58'e getirdi. Kalan bölümde aradaki farkı korumayı başaran Yunan ekibi çeyreği de 63-67 önde kapattı.

Panathinaikos, Baskonia'nın çabalarına rağmen son çeyrekte uzun süre üstünlüğünü korudu. Maçın bitimine 1:22 kala Panathinaikos 80-84 ile önde olan taraftı. 28 saniye kala Jayson Granger'ın üçlüğü, sonrasında 1.5 saniye kala Beaubois'nın turnikesi Baskonia'yı 85-84 öne geçirdi. Son topta Panathinaikos, Rivers ile atış şansını bulamadı ve Baskonia galip gelen taraf oldu.

Bu sonuçla Baskonia, EuroLeague'deki ilk galibiyetini aldı. EuroLeague'de henüz galibiyet tek takım olarak temsilcimiz Anadolu Efes kaldı.

Baskonia aynı zamanda yeni koçu Pedro Martinez ile de EuroLeague'deki ilk maçında galibiyete ulaşmış oldu.

Baskonia'da eski Anadolu Efesli Jayson Granger, 6/7 üç sayı isabetiyle toplam 20 sayı üretti. Son topta isabeti bulan Beaubois ve takımın Gürcü yıldızı Tornike Shengelia da maçı 15'er sayıyla tamamladılar.

Panathinaikos'ta geçtiğimiz hafta Fenerbahçe Doğuş maçını kazandıran Nikos Pappas 22 sayı üreterek maçın en skorer ismi oldu. James Gist 16 sayı üretirken Chris Singleton da 15 sayıyla oynadı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ