MENÜ

Barcelona tüm oyuncularını satıyor! Büyük kriz kapıda

Geçen sezonki performansından uzak olan Barcelona'ya bir darbe de saha dışından geldi. Katalan devi, mali yönden oldukça zor bir döneme giriyor. İşte detaylar...

Barcelona tüm oyuncularını satıyor! Büyük kriz kapıda

Barcelona, saha içinde olduğu kadar saha dışı sorunlarıyla da mücadele ediyor. La Liga'da Real Madrid'in gerisinde kalan Katalan devi, maddi kriz yaşıyor.

Haberin Devamı

GÖRÜŞMELER BAŞLIYOR

Puan kayıpları sürüyor

La Liga'nın son şampiyonu Barcelona, şu sıralar geçen sezonki performansından bir hayli uzak. Direkt rakiplerinden biri olan Girona'ya 4-2 kaybeden Katalan ekibi, geçtiğimiz hafta ise Valencia deplasmanından 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Xavi'nin öğrencileri böylelikle son iki haftada 4 puan kaybederek şampiyonluk yarışında ağır bir darbe aldı.

Barcelona tüm oyuncularını satıyor Büyük kriz kapıda

Xavi öfkeden deliye döndü!

Valencia karşısında kaybedilen iki puanın ardından Barcelona Teknik Direktörü Xavi, adeta sinirden köpürdü. Oyuncularının yakaladığı net fırsatları değerlendirememesinden yakınan Xavi, açık sözlü bir şekilde futbolcularını eleştirdi. İspanyol teknik direktör basın toplantısında, "Kazanmayı hak ettik, her şeyi yaptık. Ancak hücumda geçtiğimiz haftalarda yaşadığımız problem yine tekrarlandı. Bu maç bizim için sezonu fazlasıyla özetliyor. Bitiricilik antrenmanları yapıyoruz ama bu durumun düzelmesi, oyuncuların öz güvenine bağlı. Avrupa'nın en kötü bitirici takımlarından biri olmalıyız. Bugün çok sinirliyim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Barcelona tüm oyuncularını satıyor Büyük kriz kapıda

Mali krizi kapıda!

Saha içinde istediği sonuçları alamayan Barcelona'da saha dışında da kriz var. Revelo'da yer alan habere göre Barça, Finansal Fair Play kuralları için gerekli olan fonları bulamadı. Katalan devi şu anda yeni bir yatırımcı bulmak için zamana karşı yarışıyor ve potansiyel yatırımcılarla temaslar olmasına rağmen kulüp hâlâ bir çözüm yolu bulamadı. Gidilecek uzun bir yol var ve mali ihtiyaçların kısa vadede karşılanması konusundaki endişeler artıyor.

Tüm yıldızlar gidebilir!

Yatırımcı bulamamak, Barcelona'nın bu kış oyuncu satışı gerçekleştirme olasılığını artırıyor. Yaz aylarında Ousmane Dembele, Antoine Griezmann, Frank Kessie, Nico Gonzalez, Abde Ezzalzouli ve Trincao'nun satışından yaklaşık 103 milyon Euro topladılar ancak hesaplarını dengelemek için daha fazla paraya ihtiyaçları var.

Bu nedenle tüm oyunculara yönelik tekliflerin değerlendirileceği bildiriliyor. Eğer kötü senaryo gerçekleşirse Robert Lewandowski, Andreas Christensen ve Jules Kounde gibi oyuncuların listenin başında yer alacağı gelen bilgiler arasında.

Haberin Devamı

Barcelona tüm oyuncularını satıyor Büyük kriz kapıda

YORUM YAZ