MENÜ

Badmintonda tarih yazdık!

Türk badmintonu Avrupa Şampiyonası’nda tarih yazdı... Türkiye, Bengisu Erçetin-Nazlıcan İnci ikilisiyle çiftler kategorisinde ilk kürsü başarısını yakalarken kadınlar bireyselde de Neslihan Arın üst üste 3. kez Avrupa 3.’sü oldu.

Badmintonda tarih yazdık!

Türk badmintonu, tarihi bir Avrupa Şampiyonası’nı geride bıraktı. Almanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda ilk kez çifte madalya kazandık. Türkiye, Bengisu Erçetin-Nazlıcan İnci ikilisiyle çiftler kategorisinde ilk kürsü başarısını yakalarken kadınlar bireyselde de Neslihan Yiğit Arın üst üste 3. kez Avrupa 3.’lüğünü elde etti. Bu başarıyla Türkiye aynı Avrupa Şampiyonası’nda ilk kez çifte kürsüye çıkmış oldu.

Haberin Devamı

Avrupa’da ilk kez 2 madalya kazandık

Bengisu Erçetin ve Nazlıcan İnci’den oluşan Çift Kadınlar Milli Takımımız yarı finalde Bulgaristan Gabriela StoevaStefani Stoeva çiftine (21-11, 21-15) 2-0 yenildi, finali kaçırdı. Ancak Ay-Yıldızlı ekibimiz çeyrek finalde Danimarkalı M.Fruergaard/S.Thygesen ikilisini 2-1 yenmiş ve son 4’e kalarak bronz madalyayı garantilemişti. Bu Avrupa 3.’lüğüyle Türkiye çiftler kategorisinde ilk madalyasına kavuştu. Olimpiyatta ülkemizi temsil eden Neslihan Yiğit Arın da bireyselde 2021 ve 2022’de olduğu gibi yine madalyayı boynuna taktı. Milli sporcumuz yarı finalde İskoçya’dan Kirsty Gilmour’a (21-18, 21-13) 2-0 kaybetti, finale çıkamasa da üst üste 3. kez bronz madalyanın sahibi oldu.

YORUM YAZ