MENÜ

Avrupa'da Euro 2016 yankıları

Ev sahipliğinin Fransa'ya verilmesi, Avrupada geniş yankı uyandırdı.

Avrupa'da Euro 2016 yankıları

Horazlar’ın gazeteleri, birinci sayfalarından bu başarıyı manşetlerine taşırken, Türkiye ile birlikte diğer aday İtalya da, UEFA Başkanı Michel Platini ile Nicolas Sarkozy’nin davranışlarına göndermede bulundu. İşte Euro 2016’da verilen kararın yankıları;

Haberin Devamı

FRANSA
L’Equipe: Fransa, son anda 7-6 ile Türkiye’yi yendi ve 2016’yı almaya hak kazandı. Güçlü bir şekilde Cenevre’ye gelen heyet, İtalya ve Türkiye’yi geçerek, ev sahipliğini elde etti. Türkler, UEFA Başkanı Michel Platini ile Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin davranışlarını, Fair-Play dışı olarak değerlendirdi.

Le Figaro: Ev sahipliğinin Fransa’ya verilmesi, aslında siyasi bir zafer. Eğer Türkiye kazansaydı Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy için yenilgi olarak değerlendirilecekti. Sarkozy, uzun süredir Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı çıkıyor. Onlar kazansaydı, bu Fransa için tokat gibi olurdu. Sarkozy’nin Cenevre’ye gelmesi dengeyi değiştirdi.

Le Parisien: Zinedine Zidane, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve sunumu yapan 10 yaşındaki Nathan isimli çocuk, zaferin mimarlarından. Sarkozy’nin Cenevre’ye gelmesi, oy verenlerin gözünde önemli bir etki yaptı. Fransa’nın sağlam dosyasının yanında, lobi gücüyle de ev sahipliğini almaya hak kazandı.

Haberin Devamı

İTALYA
La Gazetta dello Sport: Euro 2016 oylamasından çıkan sonuç, kesinlikle İtalya için büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Cenevre’de UEFA, ev sahibi ülke olarak Fransa’yı favori olarak görmek zorundaydı. Biz ilk turda elendik. Ancak projeler yine de yapılacak. Platini’ye gelince; Gördünüz mü? UEFA’da demokrasi var!

Tuttosport: Michel Platini, 2016 için Nicolas Sarkozy’ye teşekkür etti. Sarkozy’nin, kararın açıklanacağı gün Cenevre’ye yaptığı ziyaret, tüm dengeleri değiştirdi. Platini, tüm aday ülkelere dost olduğunu söylemesine rağmen, bazı ayrımlar sonucu direkt etkiledi.

Corriere dello Sport: Fransa, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda hem Türkiye hem de İtalya’yı devirdi. Biz Maldini ve Albertini gibi iki efsane oyuncuyu getirmemize rağmen finale kalamadan elendik. Fransızlar, kazanmayı hak etmelerinin ardından çok sevindiler.

YORUM YAZ