MENÜ

Atmosfer, Fener'in işine yaradı!

Avni Aker'deki yüksek tansiyonlu mücadeleyi, bir dönem Trabzonspor forması giyen Tuncay Soyak yorumladı.

Atmosfer, Fener'in işine yaradı!

Trabzonspor, beklenen oyunu ve mücadeleyi sahaya yansıtamadı. Özellikle savunmanın ağır oynaması, ilk golün erken gelmesi dengeleri bozdu. Seyircinin erken tepki göstermesi yanlıştı. Bu durum Trabzonlu futbolcuları etkiledi. Sadece onları değil, kenarda takımına taktik vermeye çalışan Şenol Güneş’in de konsantrasyonunu bozdu.

Direkt kaleye gittiler
Maçın değişik olacağını düşünürken bu etkenlerle birlikte maç Fenerbahçe için beklenenden çok daha kolaydı. Konuk ekip, Alex’in yokluğunda iyi bir takımla sahaya çıktı. Çabuk oynadılar, direkt kaleye gittiler. Trabzon ağır oynadı, sık sık yan top yaptı. Gol pozisyonuna giremedi. Karadeniz ekibi, kazanmak için istek ve hırs olarak iyi değildi. Girenlerin de oyuna katkısı olmadı.

Hep aynı sistemle oynanmaz
Başından beri söylüyorum, Henrique ve Adrian bu takımda oynayacak kapasiteye sahip değiller. Halil de birşey yapamadı. Burak Yılmaz tek başına ne yapabilir? Burak’tan, kalabalık savunma içinde faydalanmak zor. Arkası boş alanlarda iş yapıyor. Bu maçta çok top ezdi. Olcan elinden geleni yaptı. Son olarak Trabzon ne yazık ki her maçı başladığı sistemle bitiriyor. Teknik heyetin bunu değiştirmesi gerek. Sahada kaybederken bile alkışlanacak bir Trabzon olmalı.

Tuncay Soyak

Haberin Devamı
YORUM YAZ