MENÜ

Dünyanın en güzel koşusu

Medya sponsorluğunu FANATİK’in üstlendiği Wings for Life World Run’da omurilik felçlileri için farkındalık yaratıldı. 12 ülkede gerçekleşen organizasyona Türkiye 9 bin kişi ile destek verdi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte en uzun mesafeyi koşan isim Ivan Motorin oldu. 64.3 kilometre koşmayı başaran Rus katılımcı, dünya şampiyonu unvanını elde etti.

Dünyanın en güzel koşusu

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla tüm dünyada aynı anda koşulan Wings for Life World Run, İzmir’in ev sahipliğinde 9 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. FANATİK’in medya sponsorluğunu üstlendiği, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde ve Ford’un desteğiyle yapılan koşuda dünya birincisi İzmir’den çıktı. Wings for Life World Run’da İzmir’de erkeklerde birinci olan Rus sporcu Ivan Motorin, dünya birincisi unvanını da elde etti. Motorin, 64.3 kilometre koşarak araca yakalanan son isim oldu. Kadınlarda ise Türkiye birinciliği Gülçin Arasan’ın oldu. Arasan, 38.92 kilometre sonunda araca yakalandı.

Haberin Devamı

Yağız ve Cem direksiyonda

Dünyanın en büyük iyilik koşusunda Ford Kuga Yakalama araçlarından birini 5 kez Türkiye Ralli Şampiyonu olan Red Bull sporcusu Yağız Avcı, diğerini de Red Bull Racing espor takım sürücüsü Cem Bölükbaşı kullandı. İzmir’de gerçekleştirilen Wings for Life World Run’a Red Bull sporcuları Ayşe Begüm Onbaşı, Kübra Dağlı ve Ahmet Arslan da katıldı.

Dünyanın en güzel koşusu

Sandalyeden kalktı, 201 metre yürüdü

Wings for Life World Run İzmir, çok önemli bir anın da yaşanmasına vesile oldu. ‘Bu bacaklar çalışacak arkadaş’ isimli kampanya ile adını Türkiye’ye duyuran omurilik felçlisi Alper Patır, geçen sene tekerlekli sandalye ile katıldığı koşuda bu kez yürüdü. Starttan hemen sonra tekerlekli sandalyesinden kalan Alper, yürüteç yardımıyla 201 metre yürüdü.

Haberin Devamı

Meydan okudular...

Suya balıklama atlama nedeniyle ölümden dönen ve omurilik felçlisi olduktan sonra 30’a yakın adım atma başarısını gösteren ancak yanlış tedavi nedeniyle yeniden omurilik felçlisi olan Serhat Erönal da İzmir’deki koşuda tekerlekli sandalyesiyle yerini aldı. Serhat, iki kez kanserden kurtulan triatlet Can Üstündağ ve No reason co.koşu grubundan İbrahim Koyun’un itici gücüyle 28 kilometre koşarak mesafelere meydan okudu.

Dünyanın en güzel koşusu

Dünya sıralamasında Türkiye 4. oldu

‘Koşamayanlar için koş’ sloganıyla 12 ülkede aynı anda gerçekleştirilen Wings for Life World Run’da renkli görüntüler de vardı. Kimi koşucular Yakalama Aracı’na otostop çekerken, bir taraftan çizgi film kahramanları Hulk ve Moana da koşudaydı. Tekerlekli sandalyesiyle, itici güçleriyle, ailesiyle Wings for Life World Run’a katılanlar sayesinde Türkiye, 12 ülke arasında en büyük 4. kalabalığı toplayan ülke oldu.

3.5 milyon Euro fon sağlandı

Dünya genelinde 72 ülkede 323 lokasyonda toplam 120 bin kayıtlı koşucunun yer aldığı Wings for Life World Run sayesinde omurilik felci araştırmalarına 3.5 milyon Euro fon sağlandı. Tekerlekli sandalyeli koşucular dahil olmak üzere koşuya katılan 120 bin kişi 1 milyon 103 bin 276 kilometre yol kat etti.

Dünyanın en güzel koşusu

İsviçre’de umuda adım

Wings for Life Vakfı’nın fonladığı araştırmalar sayesinde geçen sene desteksiz ilk adımlarını atmayı başaran David Mzee adındaki omurilik felci hastası İsviçre’deki koşuya katıldı. Mzee, daha fazla omurilik felçlisinin desteksiz adımlarını atması için koşunun başlangıcında yerini aldı ve yürüteciyle 390 metre yürüdü.

Haberin Devamı

RedBull sporcularından destek mesajları...

■ Ayşe Begüm Onbaşı: Bu organizasyonun bir parçası olmak benim için büyük bir mutluluk ve gurur. Başkalarının iyileşmesi ve daha iyi şartlarda yaşaması için adımlarımızı atıyoruz. Düşüncesi bile heyecan verici.

■ Ahmet Arslan: Kimsenin yakalandığı için üzülmediği koşuda bir kez daha omurilik felçlilerine umut olmak için adımlarımızı attık. Umuyoruz sonunda beklediğimiz mutlu haberi alacağız.

■ Kübra Dağlı: Bu koşu, dünyanın en büyük iyilik koşularından biri. Bir kişi bu koşunun araştırmalara sağladığı fonlar sayesinde desteksiz ilk adımlarını attı. Biz de daha fazlası için adımlarımızı atmanın mutluluğunu yaşadık.

■ Yağız Avcı: Wings For Life World Run çok özel bir organizasyon. Daha önce Yakalama Aracı’nın direksiyonunda bu organizasyona dahil olmuştum. Ve şimdi yine ‘Koşamayanlar için koşanlar’ın peşinde olacağım. Hep birlikte omurilik felçlileri için umut arıyoruz.

Haberin Devamı

■ Cem Bölükbaşı: Bu koşu sayesinde tüm dünya omurilik felcine çözüm bulunmasına katkıda sunmak için koşuyor. Yarış çizgisinin sizi yakaladığı bu özel formatta ilk defa görev alacağım için heyecanlıyım.

YORUM YAZ