MENÜ

Ata sporu güreşe Tokatlı kızlardan ilgi

Hüseyin Akbaş, Ali Yücel, Ali Rıza Alan, Turan Ceylan, Mehmet Uzun gibi birçok güreşçinin yetiştiği Tokat'ta, Gençlik Spor Kulübü bünyesinde güreş eğitimlerine katılan 20 kız, turnuva ve şampiyonalara hazırlanıyor.

Ata sporu güreşe Tokatlı kızlardan ilgi

Hüseyin Akbaş Spor Salonu’nda güreş antrenörü Esra Selem nezaretinde antrenman yapan kızlar, erkek sporu olarak bilinen güreşte başarılı olmak istiyor. Antrenör Selem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 kız sporcuyla haftada 5 gün antrenman yaptıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Öğretmeninin vesilesiyle güreşe başladığını belirten Selem, "Babam, köylerde güreş yapan biri. Küçüklükten beri spora ilgi duyuyordum. Niksar ilçesinde 2003 yılında liseye giderken hocam Ali Sivri sayesinde güreşe başladım" dedi.

Milli formayı 5 yıl giydiğini dile getiren Selem, "Daha sonra Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu kazandım. 4 yıldır antrenör olarak güreşle ilgileniyorum. Biliyorsunuz güreş erkek sporu, zor bir spor" diye konuştu.

Türk sporunun kadınlara da ihtiyacı olduğunu dile getiren Selem, "Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya’nın bize çok desteği var" dedi.

Güreşçi kızların ailelerini ziyaret ettiğini belirten Selem, şunları söyledi:
"Ailelerimizi ziyaret ederek onlarla sohbet ettik. Ailelerden bazen tepkiler aldık ama bizi gördükleri zaman, bu işi başarabileceğimize inandıkları zaman sorun olmuyor. Biz de onları mahcup etmemek için çok çalışıyoruz. Bayan sporcular, erkekler kadar antrenman yapıyor. Bayanlar için bu sporun bazı zorlukları var. Sporcularım haziran ayında yapılacak Türkiye Şampiyonasında başarılı olacak inşallah. Daha sonra milli takıma seçilerek, Avrupa Şampiyonasında başarılı olmalarını istiyorum. Sporcularım daha önce birçok derece yaptı. Sporcularımızdan biri, milli takıma seçildi. Bu, bizim için gurur kaynağı. Bize destek olan Valimize ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüze çok teşekkür ediyoruz."

Haberin Devamı

Sporcuların görüşleri

Serbest stilde mindere çıkan sporculardan 19 yaşındaki Merve Er, "Ata sporu güreşi önceden izliyorduk. Esra hocamızla tanıştıktan sonra bu spora başladım" dedi.

Güreşle uğraşmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Er, "Ailem ve akrabalarım hep yanımda oldu. Bu sporda hedeflerim var. İnşallah bunu başaracağım" ifadesini kullandı.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi Deniz Güneş (20) de "Güreşle 2 senedir uğraşıyorum. Bir arkadaşımın aracılığıyla Esra Selem hocamızı tanıdım. Hem eğitimime devam ediyorum hem de antrenmanlarımı yapıyorum. Ailem beni hep destekledi" diye konuştu.

Rabia İçli (15) ise "Esra hocamız okula gelerek güreş sporunu tanıttı. Ben de güreşe başladım. Ailemden destek aldım, akrabalarımdan ise tepki aldım" dedi.

Haberin Devamı

İçli, milli takım kadrosuna seçilmeyi hedeflediğini sözlerine ekledi.

AA

YORUM YAZ