MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın Bursa at yarış tahminleri

4 Haziran Pazartesi Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın Bursa at yarış tahminleri

4 Haziran Pazartesi Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

TİJİWARE ile mutlu son...

1.AYAK: Bursa'da hiç geçilmeyen klas safkan TOMRİS, 4 ay aradan sonra koştuğu bir önceki yarışında saolsun beni sizlere mahcup etmemişti. Ardına Nadas koşusudaki son startını önemsemiyorum. Önemsememin sebebi de, bence ekürisine fedai koştu. ''Noisy'' ile birlikte ön tarafta tempoyu oldukça yükselttiler. Öyle ki, 400/23.68 - 600/35.16 - 800/46.96 geçildi. Bu tempolarla karşılarda diri kalmaları çok zordu, nitekim kalamadılar. Bugun kendi yarışını koşacaktır, yatkın olduğu mesafede favorimdir. İlerleyen zamanlarda daha farklı yerlerde izleyeceğimizi düşündüğüm, yüzde yüz kazanabileceği geçen yarışında, binicisinin kazanan atı elinden kaçırmasından dolayı kaybeden bu kez uzayan mesafede çok daha rahat koşacağı kanaatinde olduğum fit durumdaki KARAHİNDİBAYA ile İstanbuldan Bursa'ya geldikten sonra farklılaşmaya başlayan, kendisiyle aynı stilde olan rakiplerinin kısacı olduğunu düşündüğüm için bugun ön taraflarda ritmini tutturabilirse karşılara biraz avanslı çıkıp yarış çalabilecek pozisyonda gördüğüm SUPER STAR LADY ikilisi rakip gördüğüm hemcinsleridir.

2.AYAK: BON BON BORA'ya son yarışında kapalı gözlük denediler, at kötü kıştı. Bugun geri çıkaracaklar. Mesafeye yatkın olduğunu, Bursa çiminde iki yarış önce benzer mesafede göstermişti. O gün geçildiği rakibi ardına kısa vade kazandı ve bugun ilk ayakta kısa vade koşacak. Ayrıca ''Finesse'' gibi üst düzey bir açık yarış atının anneden kardeşi olduğunu belirteyim. YILDIZHAN AĞA'nın formunda önemli gelişmeler var, bugun ilk kez çim gösterecekler dikkat! INDIAN MOST'un ilk yarışındaki ring görüntüsü mükemmeldi. Ama ağır çimdeydi. Bugun koşu görmenin tecrübesiyle, pisti normal bulması halinde bombayı patlatabilir. 2.5 ay aradan sonra koştuğu yarışını çok beğendiğim, bugun toplanarak uzuna dönecek olan, bir Victory Gallop temsilcisi olduğu içinde çıkışa geçebilir diyeceğim MISS TUDOR, aşamalar içerisindeki BIG BET, yine ilk kez çıkacağı bu mesafede After Market olduğu için ses verebilir görüşünde olduğum MY SON BARAN, takibimdeki ALVARELLA, grubun pişkin maidenlerden ELVİNA bütçeler dahilinde değerlendirilebilirler.

3.AYAK: YUMRUK, çimdeki son yarışında kendini çok sıktı. Ya çimi yadırgadı, ya da kilodan etkilendi. Bugun etkili koştuğu kaba kuma eksi 5 deklareyle dönecek, favorimdir. Yine onun gibi kaba kuma çıktığı ilk yarışında arka tarafa iyi bir dereceyle uzak çekerken, elindeki sermayesini derecesinden düşersem bu yarışta karşıma alamayacağım ÇOK YAKIN rakip gördüğüm ilk isim olup, İstanbuldan Bursaya döner dönmez kazanmayı öğrenen, bir de kaba kumda ne verecek bir kez görmek istediğim FEYATBABA, Kaizbert'in değişmeye başlayan temsilcilerinden DÜNÜR, son haftaların çıkışta olan atlarından LÜLEBURGAZ koşuda söz sahibi olabileceğini düşündüğüm diğer isimlerdir.

4.AYAK: BECERİKLİHAN, Adana'dan yakından tanıdığım bir at. Çok süratli, mücadeleci. Yanına gelen rakibinin çok fazla takılmaması gereken, zaten sağına aldığına kolay kolay mağlup olmuyor, soluna gelen rakibinin de bindirdi mi geçmesi lazım, oyalanırsa, bu at hırslanıyor.(Bu söylediklerim, kendi dengindeki rakipleri için geçerli) Matadorla yine çıkacaktır tempoyu verecektir, çekecektir gidecektir, ilk kez çıkacağı Bursa pistini yadırgamazsa beyaz bayrak ayna yarışı yapması kuvvetle muhtemeldir, AGF'de kale çıkacaktır. Yadırgama ihtimalini daha ağır düşünüp altılıyı burdan zıplatmak isteyenler KAPTAN ABİ ile ASLAN ADAM'ı değerlendirebilirler.

5.AYAK: Uzun zamandır markajımda olan, bugun beklentilerimi karşılaması halinde kupon bırakmayacak pozisyondaki BABAEMİR, her geçen gün, geçen seneki gücüne ulaşmaya başlayan kısaların başarılı isimlerinden VASILY, eli kulağındaki SAILING KNIGHT, 5 ay aradan sonra koştuğu yarışını nefes handikapına rağmen çok başarılı bulduğum, taylığının flaş Grup koşmus isimlerinden, bugun artan kondüsyonuyla daha tehlikeli olabilecek KRAL EGE, zaman zaman bu tip mesafelerde ters işlere imza atan RAZİYE ANA beşlisi sıralamam olup, insiyatif siz değerli okurlarımızındır.

6.AYAK: Uzunlara çıkar çıkmaz tıpkı anne kardeşi ''Bungee Jumper'' gibi böylesine mesafelerde çok daha etkili olacağını kazananlar kadar çok koşarak gösteren TİJİWARE'nin henüz maiden bir isim olmasına rağmen İstanbuldaki son Şart 3 mücadelesinde ''Mc Gregor ve Right Hunter'' gibi iyi atlarla nefes nefese bitiriken artık maidende kalmayacağının sinyallerini ziyadesiyle verdiğini düşünüyorum. İstanbul dışına ilk kez adım atacak safkanın ters pisti yadırgamayacağı, sonda kuponları kendisine getirenleri mutlu şekilde evlerine yollayacağını düşünüyorum, bankomdur.

11,8,1 // 2,8,4,14,1,6,9,12 // 5,2,6,4,3 // 1,5,3 // 9,3,4,7,1 // 8

Haberin Devamı
YORUM YAZ