MENÜ

97. Gazi Koşusu'nu Urfa Aslanı kazandı

Veliefendi Hipodromu’ndaki tarihi Gazi Koşusu’nda dikkat çekici bir sonuç ortaya çıktı. Yüzde 2,5 şans tanınan Urfa Aslanı, 2023’teki ilk galibiyetini elde etti. 26 yıllık jokey Mehmet Kaya da kariyerinin ilk derbi birinciliğini kazandı. 3 yaşındaki erkek tay sahibine 10 milyon TL kazandırdı.

97. Gazi Koşusu'nu Urfa Aslanı kazandı

Türk atçılığının derbisi olan ve 1927 yılından bu yana kesintisiz düzenlenen Gazi Koşusu’nun 97.’si dün Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleştirildi. Birincisinin sahibine 10 milyon TL’lik rekor ikramiye kazandıracağı bu dev mücadeleyi Selim Kaya’nın sahibi, Velat Karakuş’un antrenörü ve Mehmet Kaya’nın da jokeyi olduğu Urfa Aslanı, (Approve - Waimaria) isimli 3 yaşındaki erkek tay kazandı.

Haberin Devamı

Müthiş derbinin bitiriş derecesi 2 dakika 30 saniye 35 salise

2400 metre çim pistte düzenlenen müthiş derbinin bitiriş derecesi 2 dakika 30 saniye 35 salise olurken, favori safkan Qualizto ikinci, kısrak Chaika üçüncü, kısrak Moonlight Fairy dördüncü ve Native Power beşinci tamamlayarak para ödülü almaya hak kazandılar.

İlkleriyle dikkat çekti

Yarıştaki farklar ise 1,5 boy - 3,5 boy - baş - boyun şeklinde oluştu. 2023’ün Gazi Koşusu Kupası’nı Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı, Yüksek Komiserler Kurulu Başkanı Ebubekir Gizligider, tayın sahibi Selim Kaya’ya törenle takdim etti. 97. Gazi Koşusu ilkleriyle de gündeme oturdu.

Jokey Mehmet Kaya’nın ilk kupası

2023 yılında start aldığı koşularında hiç galibiyet elde edemeyen Urfa Aslanı’nın direkt derbiyi kazanması yarış tarihinin kayıtlarına geçerken, 26 yıldır sahalarımızda at binen ancak daha önce hiç Gazi Koşusu kazanamamış deneyimli jokey Mehmet Kaya’nın ilk defa kupaya uzanması da mücadeleye damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Aziz Yıldırım tribünde...

Yarışı izleyenlerin arasında eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da vardı. Yıldırım'a, hipodromda büyük bir ilgi vardı. Bir yarışsever Yıldırım'a, "Aziz başkan ne olur gel, Allah aşkına gel" şeklinde seslendi. Yarışları takip etmek için hipodromda yer alan birçok taraftar da eski başkan lehine tezahüratta bulundu.

 

 

YORUM YAZ