MENÜ

(ÖZET) Ankaragücü - Trabzonspor maç sonucu: 0-3

Süper Lig'de 12. haftasında Trabzonspor, Ankaragücü’nü darmadağın etti... Başkent’te, Sarı-Lacivertliler’i 3 golle geçen Fırtına, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi, önümüzdeki hafta oynanacak Galatasaray maçı öncesinde moral depoladı.

(ÖZET) Ankaragücü - Trabzonspor maç sonucu: 0-3

Ligin zirvesindeki Alanyaspor’u 1-0 yenerek milli araya moralli giren Trabzonspor’un dönüşü de muhteşem oldu. Bordo-Mavililer, ligde zor günler geçiren ancak yeni hocası Mustafa Kaplan ile çıkış arayan Ankaragücü’ne fark attı. Fırtına, Sarı- Lacivertliler’i Başkent’te Alexander Sörloth, Yusuf Sarı ve Anthony Nwakaeme’nin golleri ile 3-0 devirdi ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Haberin Devamı

Ağır darbe...

Teknik direktör Ünal Karaman’ın da tüm planları tuttu. Önümüzdeki hafta Galatasaray ile çok kritik bir maça çıkacak olan Fırtına, dev maç öncesinde moral depoladı. Karaman’ın öğrencilerinin şimdiki hedefi ise taraftar desteğini arkasına alarak Medical Park Stadyumu’nda Galatasaray’ı devirmek ve şampiyonluk yarışında rakibine ağır bir darbe vurmak.

Dev maç öncesi fire verilmedi

Önümüzdeki hafta oynanacak Galatasaray maçı öncesinde Trabzonspor’da sarı alarm verilmişti. Ankaragücü maçına Hosseini, Sosa ve Nwakaeme kart sınırında çıktı. Ancak üç oyuncu da mücadeleyi kart görmeden tamamladı ve dev mücadelede oynamalarına engel kalmadı.

MAÇTAN DAKİKALAR:

6. dakikada Kitsiou’nun, Yalçın Ayhan’a göndermek istediği topu araya girerek önüne alan Sörloth meşin yuvarlağı biraz sürdükten sonra ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Haberin Devamı

18. dakikada Canteros’un kullandığı serbest atışta top ilk önce direğe ardından da kalecinin sırtına çarparak kornere gitti.

23. dakikada Sosa’nın kullandığı serbest vuruşta altı pas içinde iyi yükselen Obi Mikel’in vuruşunda, üst direğe çarpan top oyun alanına geri döndü.

30. dakikada Sosa’nın ortasında ceza alanı içinde Yalçın Ayhan topu uzaklaştırmak isterken meşin yuvarlak Sörloth’un önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda Yalçın Ayhan’a çarpan top ceza sahası dışına çıktı.

42. dakikada Sosa’nın şutunda kaleci Korcan Çelikay topu sektirince meşin yuvarlak Sörloth’un önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda kaleci tehlikeyi önledi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Trabzonspor üstünlüğünde sona erdi.

48’inci dakikada Nwakaeme’nin pasında topla buluşan Yusuf Sarı, düzgün bir vuruşla topu kaleci Korcan’ın solundan ağlara gönderdi: 0-2.

56’ncı dakikada ceza sahasında topla buluşan Nwakaeme’nin şutunda top ağlara gitti: 0-3.

67’nci dakikada Pinto’nun ceza sahasına ortasında, kale sahası ön çizgisi önünde topla buluşan Orgill’in kafa vuruşu az farkla auta çıktı.

72’nci dakikada Orgill’in orta sahadan attığı pasla, ceza sahası yayında topla buluşan Moke’nin vuruşunda kaleci penaltı noktası üzerinde son anda topu kontrol etti.

Haberin Devamı

74’üncü dakikada kendi ceza yayı üzerinde topu alan Yusuf, rakip ceza sahasına girerek kaleci Korcan’ı geçti, ağlara gitmekte olan topu Pazdan kornere çeldi.

Bordo mavililer sahadan 3-0 galip ayrıldı.

STAT: Eryaman

HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

MKE ANKARAGÜCÜ: Korcan- Stelios Kitsiou, Yalçın Ayhan (Dk.46 Alihan Kubalas), Michal Pazdan, Tiago Pinto, Sedat Ağçay (Dk.64 Moke), Ricardo Faty, lhan Parlak ,Hector Canteros , Aydın Karabulut (Dk.25 Cebrail Karayel), Dever Orgill

TRABZONSPOR: Erce Kardeşler- Joao Pereira, Hüseyin Türkmen, Majid Hosseini (Dk.80 Cafer Tosun), Gaston Campi, Kamil Ahmet, John Obi Mikel, Yusuf Sarı, Jose Sosa (Dk.64 Doğan Erdoğan), Anthony Nwakaeme (Dk.73 Fıratcan Üzüm), Alexander Sörloth

GOLLER: Dk. 6 Sörloth, Dk. 48 Yusuf Sarı, Dk. 56 Nwakaeme (Trabzonspor)

KIRMIZI KARTLAR: Dk. 45+1 Ricardo Faty (MKE Ankaragücü) SARI KARTLAR: İlhan Parlak, Hector Canteros, Pazdan, Alihan Kubalas (MKE Ankaragücü) - Yusuf Sarı, (Trabzonspor)

YORUM YAZ