MENÜ

Anadolu Efes üzgün

Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisinin beşinci ve son maçında Yunanistan'ın Olympiakos takımına deplasmanda 82-72 yenilerek Dörtlü Final şansını yitiren Anadolu Efes'te hedefe ulaşamamanın üzüntüsü yaşanıyor.

Anadolu Efes üzgün

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, iyi mücadele ettikleri karşılaşmayı ufak detaylarla kaybettiklerini söyledi.
Özerhun, yaptığı açıklamada, Yunan temsilcisi karşısında ilk yarıda 15 sayılık fark yakaladıklarını belirterek, "İyi mücadele ettiğimiz Olympiakos maçını ufak detaylarla kaybettik. Barac’ın sakatlığının nüksetmesi, Farmar’ın da karşılaşmada sakatlanması bizim için dezavantaj oldu. Karşılaşmanın son bölümünde 7-8 sayı geriye düşmemize rağmen öne geçmeyi başaracak direncimiz vardı. Bu anlarda bazı faul atışlarının kaçması ve yaptığımız iki top kaybı mücadeleden mağlup ayrılmamıza neden oldu. Bence serinin ilk karşılaşması gibi iyi mücadele ettik. Gerek eksikler gerekse hatalar bu sonucu getirdi" diye konuştu.

Haberin Devamı


Farmar ve Barac’ın sakatlanmalarının kritik karşılaşmada iki önemli silahlarını kaybetmelerine neden olduğunu vurgulayan Özerhun, "Silahlarımız azaldı. Aynı sakatlıkları Olympiakos yaşasaydı onlar için de dezavantaj olacaktı. Son dakikalarda oyuna ağırlığını koyma yeteneğine sahip Farmar’ın sakatlığı önemli eksikti" ifadelerini kullandı.
Savanovic’in aldığı beşinci faulün kolay verilmiş bir karar olduğunu savunan Engin Özerhun, "Tabii ki Savanovic de bizim için önemli bir oyuncu. Bu şekilde hücum gücünüz sınırlanıyor" şeklinde konuştu.
Jordan Farmar’ın sakatlandığı pozisyonda hakemlerin faulü kaçırdığını, Olympiakos’un tipik bir ev sahibi takım gibi avantajını kullandığını kaydeden Engin Özerhun, şunları söyledi:
"Böyle kritik maçlarda Yunanistan’da basketbol kurallarına uygun ortam beklemek doğru olmaz. Bu tür maçlar orada böyle oynanıyor. Hakemler maçı aldı verdi şeklinde yönetim göstermedi. Ancak tipik ev sahibi avantajlarını Olympiakos’tan yana kullandı."

Haberin Devamı


"Saha avantajına sahip olsaydık farklı olurdu"
THY Avrupa Ligi’nde bu sezon oynadıkları karşılaşmaları değerlendiren Özerhun, özellikle play-off çeyrek final serisinde ev sahibi avantajına sahip olmanın önemine değindi.
Avrupa’da hedeflerini sonuna kadar kovaladıklarını anlatan Engin Özerhun, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hedeflerimizin çok daha fazlası olabilirdi. Öncelikli hedefimiz Dörtlü Final’e kalmaktı. Bunu son maça kadar taşıdık. Saha avantajına sahip olabilecek sonuçları Top 16 turunda yakalayabilirdik. Bu turda son maçlarda aldığımız sonuçlar saha avantajı getirmedi. Saha avantajına sahip olsaydık farklı olurdu. Oynadığımız 29 Avrupa Ligi karşılaşmasında hedefler konusunda bir adım öncesine kadar geldik. Ancak ondan sonrası olmadı. Sakatlıklar ve ufak detaylar bu duruma neden oldu."


Barac sezonu kapadı
Özerhun, Olympiakos ile oynanan karşılaşma öncesinde sakatlığı bulunan ancak buna rağmen ilk yarıda oynayan Stanko Barac’ın sezonu kapadığını söyledi.
Barac’ın, bacağındaki stres kırığı nedeniyle takımdan ayrı kalacağını vurgulayan Engin Özerhun, Farmar’ın durumunun ise çekilecek MR sonrası belli olacağını söyledi.

Haberin Devamı


"Ligde önemli maçlar yapacağız"
Avrupa karşılaşmalarının ardından Beko Basketbol Ligi’ndeki maçları düşünmeye başlayan Anadolu Efes’in genel menajeri Özerhun, yaşanan sakatlıkların kritik dönemde kendilerini olumsuz etkileyebileceğini ifade etti.
Önlerinde 4 önemli lig mücadelesi olacağını anlatan Özerhun, "Bir hafta içinde ikisi deplasman olmak üzere kritik mücadelelere çıkacağız. Sıralamadaki yerimizi belirlemesi açısından önemli karşılaşmalar olacak. Hem yorgunluk hem sakatlık olumsuz durum. Farmar’ın ne zaman döneceği soru işareti. Ligi en iyi şekilde bitirmeye çalışacağız. Sakatlardan gelecek haberler de büyük önem taşıyor" şeklinde konuştu.


Olympiakos ile İstanbul’da oynanan karşılaşma sonrası disiplinsiz hareketleri nedeniyle kadro dışı bırakılan Sasha Vujacic’in özür dileme konusunda bir girişimde bulunup bulunmadığı sorusunu ise Özerhun, "Şu anda öyle bir yaklaşım göstermedi. Durumunda herhangi bir değişiklik yok" diye yanıtladı.

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ