MENÜ

Adanaspor'dan çok sert açıklama

Adanaspor Kulübü başkan Bayram Akgül imzasıyla resmi internet sitesinden TFF ve MHK'yi hedef alan sert bir açıklamada bulundu.

Adanaspor'dan çok sert açıklama

Adanaspor'un resmi internet sitesidnen yapılan açıklamada şöyle denildi;

2006 yılında, o dönemki durumu tüm kamuoyu tarafından bilinen Adanaspor AŞ'yi, Adana şehrine, Adanaspor taraftarına bir borcun edası olarak görerek, devraldık.

Yola çıkış noktamızı göz önünde tutarak, ilk günden bugüne Adana'ya ve Adanalı 'ya yakışan bir kulüp yaratmaya çalıştık.

Bu çerçevede duruşumuzu bozmamak adına pek çok kez canımız yanmasına karşın sessiz kaldık. Hataları ve yönetsel yanlışları insani kabul ettik.

Ancak, içinde bulunduğumuz 2012-2013 sezonunda karşılaştıklarımız, hatalı atamalar, hakem hataları en üst noktaya çıkmış olduğu ve yakınmalarımızı ilettiğimiz makamların bize hak verdiklerini her defasında beyan etmelerine rağmen, olması gereken yerine hataların devam etmesi neticesi bu açıklamayı yapmayı zorunlu görüyoruz.

Hakem, gözlemci ve temsilci atamalarındaki özensizlik ve bunun doğurduğu sorular her defasında yetkili kişi ve makamlara usulünce iletilmesine rağmen bugün itibariyle 5. Sırada olan ve üst lige çıkma çabası gösteren kulübümüzün son iki maçına Trabzon Bölgesi hakemleri atanmış, müsabakalardan birine Trabzon Bölgesi'nden diğerine ise Rize Bölgesi'nden 1. Yardımcı hakemler atanmıştır.

Lig beşincisi bir kulübün maçlarına, peş peşe lig üçüncüsü ve dördüncüsü takımların şehirlerinden hakem ve yardımcı hakem atanmasının izahı ve kabulü mümkün değildir.

26. hafta müsabakasında, taraftarları sahaya inerek hakeme saldırmaya teşebbüs eden bir kulübümüze Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu seyircisiz oynama cezası vermiştir. Bu karar emsallerle son derece uyumluyken Tahkim Kurulu seyircisiz oynama cezasını para cezasına çevirmiştir.

Böylelikle anılan kulüp, kulübümüz ile olan müsabakayı seyircili oynama imkânı bulmuştur.

Sözü geçen mücadelede, takımımız oyuncusu her biri ihtar (sarı kart) gerektiren, peş peşe iki harekete maruz kaldıktan sonra, müsabaka hakeminin devam kararı üzerine topa müdahale etmek isterken hakem tarafından ihraç edilmiştir.

Müsabaka hakem ve temsilci raporuna göre futbolcumuz topsuz alanda, topla oynama kastı olmadan, rakibinin dizinin arkasına gelen bölgeye, yani arkadan şiddetli harekette bulunmuştur.

Tüm kamuoyunu görüntüleri izleyerek, topsuz alan olup olmadığını, topla oynama kastı olup-olmadığını ve oyuncumuzun ayağının rakibinin neresine temas ettiğini bizzat görmeye davet ediyoruz.

2011-2012 sezonu sonunda Kasımpaşaspor ile oynadığımız Play-off müsabakasında yaşananlar 13 Mart 2013 tarihinde Fenerbahçe Kulübümüz tarafından dile getirilirken biz bugüne kadar sustuk.

Uğradığımız zararları sineye çekebiliriz ancak sahadaki oyuna, futbola zarar verilmesine daha fazla sessiz kalamayacağız.

Futbol kamuoyuna saygılarımla arz ederiz.

Bayram AKGÜL

Adanaspor Kulübü Başkanı

Haberin Devamı
YORUM YAZ