MENÜ

Abdurrahim Albayrak: Prandelli'yi Rize'ye davet edeceğim

"Cesare Prandelli'nin de bu takımda emeği var. Zaten bana hediye ettiği kalemi hala dolabımda saklıyorum. Rize'de şampiyonluk maçına çıkacağız. İtalyan çalıştırıcıyı da o maça davet edeceğim... Gelmesini isterim"

Abdurrahim Albayrak: Prandelli'yi Rize'ye davet edeceğim

Galatasaray'da cumartesi günü yapılacak seçimde hiçbir başkan adayının listesine girmeyen Abdurrahim Albayrak, Sportif AŞ Yönetim Kurulu üyesi olarak göreve devam edebileceğinin sinyallerini verdi. Sivas'ta konuşan Abdurrahim Albayrak; transferden kamp yerine kadar yeni sezon planlamalarının içinde olduğunu ve oyuncuların 'Bırakma' diye baskı yaptığını anlattı. Galatasaray'ın başkan yardımcısı şunları söyledi:

4'TE 4 TESADÜF DEĞİLDİR HERHALDE!

"Yönetici olarak 4 dönem Galatasaray'da görev yaptım. 3'te 3 şampiyon olduk. Bu sezon da takım 4. yıldıza, ben 4. şampiyonluğa yaklaştım. 4'te 4 herhalde tesadüf olamaz. Bütün oyuncular ayrılırsam çok üzüleceklerini söylediler ve 'Bizi bırakma' dediler. Ben Galatasaray taraftarıyım. Galatasaraylı, Galatasaray'ı yalnız bırakmaz. Ali (Dürüst) Ağabey ile yeni sezonda yapılması gereken transferlerle ilgili raporu hazırladık. Kasımpaşa maçında ölüyorum sandım. Tansiyonum inanılmaz fırladı. Sağlık problemleri yaşıyorum. Lig bitince hastanede detaylı bir kontrolden geçeceğim ve 10 günlük sürede devam edip etmeme yönünde kararımı vereceğim."

EMEKLERİNİ İNKAR EDEMEYİZ

Galatasaray'da sezon başı göreve gelen ancak beklentileri karşılayamayınca kulüpten gönderilen Prandelli hakkında da önemli tesbitlerde bulunan Albayrak, "Cesare Prandelli aslında çok pozitif bir insan. Sadece İtalyanca bildiği için takımla iletişim kuramadı. Sözleşmesini feshederken bana bıraksalardı, ben onu tazminat konusunda çok rahat ikna ederdim. Allah nasip ederse Rize'de şampiyonluk maçına çıkacağız. Prandelli'yi de o maça davet edeceğim. Onun da sezon başından beri bu takımda emekleri var. Zaten bana hediye ettiği kalemi hala dolabımda saklıyorum" ifadelerini kullandı.

HAMZA HOCA İYİ Kİ GELMİŞ


"Hamdi Yasaman her fırsatta beni 'Futbolda kararları tek başına alıyor' diye eleştiriyor. Bu dönemde sadece bir konuda tek başıma karar aldım; o da Hamza Hoca'nın gelişi. Ne Ali (Dürüst) Ağabey'in ne de oğlum Hikmet'in haberi vardı. Herkesten gizledim ve yönetim kurulu toplantısında açıkladığımda Duygun Başkanım beni tebrik etti. Başta Hamdi Yasaman olmak üzere karşı çıkanlar oldu ama iyi ki Hamza Hoca'yı getirmişim. Onun gelişiyle Florya'da birlik, beraberlik ve aile havası oluştu. İşte tablo ortada..."

GÖRDÜKLERİME İNANAMADIM

Göreve geldiğinde ilginç bir anısını anlatan Albayrak, çarpıcı itiraflarda bulundu: "Mazbata almamamıza rağmen Duygun Başkan, 'Takımın sana ihtiyacı var, Florya'ya git' dedi. Gittim ve gördüklerime inanamadım. Kimse konuşmuyordu. Cenk Ergün'e 'Maça gitmeye gerek yok, bu takım kazanamaz' dedim. 4-0 kaybettik. Maçtan sonra soyunma odasına indim ve 'Kimse eve gitmiyor, herkes Florya'da olacak' dedim. Gece 3'e kadar toplantı yaptık. Herkesle konuştum."

FİNALİ GETİRDİ, PASTAYI YEDİ!

Penaltı golüyle Galatasaray'a kupa finalinin yolunu açan Emre Çolak'a, İstanbul dönüşü uçakta sürpriz yapıldı. Takım arkadaşlarının kendisi için hazırladığı organizasyonda yaş günü pastasını kesen Emre'yi ilk kutlayan Sabri Sarıoğlu oldu. Sabri, pastanın ilk dilimini Galatasaray altyapısından alt devresi olan Emre'nin yüzüne yapıştırdı. Emre Çolak büyük şaşkınlık yaşarken, Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ve tercüman Mert Çetin kahkahaya boğuldu.

3.5'A ANLAŞTIK AMA BANA GÖRE KALMALI

Albayrak, Galatasaray'a dönüp dönmeyeceği belirsizliğini koruyan Amrabat hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Galatasaray ile Malaga'nın 3 milyon 500 bin Euro karşılığı anlaştığını ancak Amrabat'ın dönmek istediğini ifade eden Albayrak, "Amrabat bizim çok önemli bir futbolcumuz. Muslera ve Sneijder, bana gelip 'Amrabat'ı bırakmayın' dedi. Bana göre de Amrabat Galatasaray'da kalmalıdır" ifadelerini kullandı.

Mehmet Özcan / Sabah

Haberin Devamı
YORUM YAZ