MENÜ

3. Özgecan Aslan Koşusu, “Unutmadık” sloganıyla gerçekleşti

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından düzenlenen “Özgecan Aslan Koşusu” kadına şiddet konusuna dikkat çekmek amacıyla, bu yıl üçüncü kez Adana Yeşiloba Hipodromu’nda gerçekleştirildi.

3. Özgecan Aslan Koşusu, “Unutmadık” sloganıyla gerçekleşti

Özgecan Aslan Koşusu, Türkiye’de kadına yönelik şiddetin her türlü boyutunu derinden etkilenerek yaşadığımız bu günlerde, toplumda farkındalık yaratabilmek amacıyla kadına şiddete son çağrısıyla yapıldı. “Unutmadık” sloganıyla gerçekleştirilen koşuya, Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan, annesi Songül Aslan ve kardeşlerinin yanı sıra, Özgecan’ın hayalini gerçekleştirmek amacıyla ailesi tarafından hayata geçirilen Özgecanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Dalgıç ile TJK Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Kadri Ekinci ve TJK Yönetim Kurulu Üyesi Sadettin Atığ da katıldı.

3. Özgecan Aslan Koşusu, “Unutmadık” sloganıyla gerçekleşti


Özgecan Aslan Koşusu ile ilgili konuşan TJK Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Kadri Ekinci: “Bugün bir kez daha sevgili kızımız Özgecan Aslan adına gerçekleştirdiğimiz koşu için Adana’dayız. Özgecan hayalleri olan, topluma fayda sağlamak için yanıp tutuşan pırıl pırıl bir genç kızımızdı. Özgecan, hayallerini terketmek zorunda bırakılsa da sevgili Aslan Ailesi tarafından kurulan ve bugün aramızda olan Özgecanlar Derneği, bizler, farkındalığı yüksek herkes bu olayın acısını unutturmayacak… Özgecan’ı unutmayacak… TJK olarak çok daha güçlü bir sesle kadına şiddete son diyoruz. Toplumumuzun kanayan bu yarasının acil olarak sarılması için her konuda destek olacağımıza bir kez daha söz veriyoruz.

Bu vesileyle de kadınlarımıza istihdam sağlamak başlattığımız Kadın Seyis projemiz hakkında bilgi vermek istiyorum. Aralık 2015’de start alan bu proje kapsamında çeşitli illerde verdiğimiz eğitimi başarıyla tamamlayan 12 kadın seyisimiz artık profesyonel olarak at bakıcılığı görevi yapıyor. Ayrıca TJK olarak, Elazığ il Müdürlüğü, Fırat Üniversitesi ve iş-Kur ile beraber ülkemizin ilk kadın seyislerini yetiştirecek, Kırsalda Kadın Seyisler projesine dün imza attık. Bu kapsamda 40 kadın seyis adayı başvuruda bulundu. 45 günlük periyotta, 360 saatlik pratik ve teori eğitimini başarıyla tamamlayan lisanslı seyis olarak iş sahibi olacaklar. Rakamlar şimdilik az görülebilir ancak bu yeni oluşumun başlangıcında, çok yüksek bir hedefe doğru emin adımlarla ilerlediğimize inancımız tam. Birkaç sene içerisinde Türkiye’de çok daha fazla kadın seyis göreceğiz ve bundan büyük mutluluk duyacağız. Bugün bu anlamlı günde bizimle olduğunuz için teşekkür ederiz, koşumuzu 3. Kez Özgecan anısına adıyoruz” dedi.

3. Özgecan Aslan Koşusu, “Unutmadık” sloganıyla gerçekleşti


Özgecanlar Derneği Başkanı Hediye Koçoğlu Dalgıç günün önemini anlatan kısa bir konuşma yaptı.

Padok alanında gerçekleştirilen basın toplantısından sonra Adana Yeşiloba Hipodromu içerisinde yer alan Özgecan Aslan Korusu'na fidan dikimi yapıldı.

Özgecan Aslan Koşusu’nu pist rekoru kıran MISTER STRONG kazandı

7 Mart Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda 4+ yaşlı 4 safkan İngiliz atının, kum pistte 1200 metre mesafede birincilik mücadelesi verdiği ve bu sene üçüncüsü düzenlenen Özgecan Aslan Koşusu'nu (KV-8/S); Doğan Küçükemre'nin MISTER STRONG (Dilum- Hellolmustbegoing / Red Ransom) isimli safkanı, jokeyi Ahmet Çelik ile kazandı. 5 yaşındaki doru erkek safkan bu önemli koşuyla birlikte 26. startında 13. birinciliğine ulaşmış oldu.

3. Özgecan Aslan Koşusu, “Unutmadık” sloganıyla gerçekleşti


Birincilik ikramiyesinin 62.500 TL olduğu koşuda; ikinciliği geçen sene bu koşuyu kazanma başarısı göstermiş olan DUQUAN (Yonaguska- Chinoiserie /Rock Of Gibraltar) isimli safkan elde ederken, ÜNLÜOĞLU (Unaccounted For-Sarışın Bomba/George Thomas) üçüncü, LAGUARDIA (Bosporus-Beverly Hills/River Special) da dördüncü olarak koşudan ayrıldılar.

Koşuyu kazanan MISTER STRONG için bitiriş derecesi. 1.12.20 olurken, farklar Boyun - 5 Boy - Boyun şeklinde gerçekleşti.

Koşuyu kazanan atın sahibi Doğan Küçükemre'ye kupayı Özgecan Aslan’ın kızkardeşi Beste Aslan verdi.

Şeref tribününde gerçekleştirilen kupa törenine, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Cevheribucak, TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci, TJK Eski Başkanı ve YKK Üyesi Behçet Homurlu, Adana İl Tarım Müdürü Muhammet Ali Tekin, Özgecanlar Derneği Başkanı Hediye Koçoğlu Dalgıç, Özgecan Aslan'ın annesi Songül Aslan, babası Mehmet Aslan, kardeşi Barış Aslan, Çok Sayıda Kadın Dernekleri ile Adana Yeşiloba Hipodrom Müdürü Burhan Şatır ve davetli misafirlerde katıldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ